Nederland zoekt verpleegkundigen uit Suriname!!

Suriname verpleegkundigen

Een krantenadvertentie waarin verpleegkundigen worden opgeroepen te solliciteren naar een baan in Nederland is het laatste waar Manodj Hindori op zat te wachten.
[quads id=1]

Oproep van Office Partners

“Ik ben best wel geschrokken ja”, zegt de voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) over de oproep van ‘Office Partners’ die lonkt met één- en tweejarige contracten voor verpleegkundigen.

Office Partners presenteert zich als jonge zorgorganisatie die samenwerkt met ‘grote zorginstellingen in Nederland’ en is op zoek naar gediplomeerde verpleegkundigen om ingezet te worden in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Sollicitatiegesprekken in Suriname

De sollicitatiegesprekken zullen in Suriname worden gehouden. Het bedrijf rolt de rode loper uit en geeft aan te zorgen voor de verblijfs- en werkvergunning.
[quads id=1]

Foto van In Vlaanderen.be

De ziekenhuisdirecteur vreest het wegtrekken van de beste krachten. Dit komt bovenop het tekort dat er nu reeds is. Er worden wel krachten opgeleid, maar het tekort is er nog steeds, nadat enkele jaren terug mensen vooral vertrokken naar Aruba en Curaçao.

Filipijnen zijn weggetrokken

Er is gepoogd dit op te vangen met de import van Filipijnse krachten, maar die zijn ondertussen allemaal weggetrokken. “Laten we eerlijk zijn, die mensen kwamen hier om dollars naar huis te sturen. Met de devaluatie werd dat moeilijker, dus was er geen reden voor ze om langer hier te werken.”

Ronselen vanuit Nederland

Het is dezelfde situatie die maakt dat nu het ronselen vanuit Nederland een goede voedingsbodem heeft. De NZR-voorzitter kan de zuigkracht van de advertentie in dit verband helemaal begrijpen. “Het is een moeilijke tijd voor werknemers.
[quads id=1]

Komt het door het loon?

En als je ervaring hebt en er is een goede aanbieding, dan is de keus snel gemaakt. Je zou eigenlijk iets aan het loon moeten doen, maar iedereen kent de financiële positie van de ziekenhuizen”, klinkt hij niet bepaald optimistisch.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.