Zaak verduistering kinderbijslag Suriname. 5 ambtenaren vrijgelaten

Suriname kinderbijslag

Vijf Surinaamse ambtenaren vrij in zaak verdwenen kinderbijslag. De politie heeft vijf ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting vrijgelaten.
[quads id=1]

Half miljoen Surinaamse dollar

De vijf waren aangehouden in de zaak rond verduistering van ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro). Het geld was bestemd voor het uitbetalen van de Algemene Kinderbijslag, AKB. De ambtenaren behoren tot een groep van zes die onlangs werden aangehouden.

Topambtenaar Gregory C.

[quads id=1]
Het half dozijn werd verdacht van medeplichtigheid. Uiteindelijk bleken de vijf niet schuldig. De rechter-commissaris (onderzoeksrechter, red.) besloot hen dan ook huiswaarts te sturen. Maar dit gold niet de topambtenaar Gregory C. De man is in verzekering gesteld, wat betekent dat hij nog minstens dertig dagen opgesloten blijft. Gregory C. wordt verdacht van verduistering en knevelarij. Hij heeft misbruik gemaakt van zijn positie.

Suriname kinderbijslag
Voorbeeldfoto: kinderbijslag uitbetaling 2016 FamilieNieuws Suriname Wanica Koewarasan
Administratieve fout

De verdediging van Gregory C. is een andere mening toegedaan. Advocaat Arjan Ramlakhan zegt tegenover de Times of Suriname dat hooguit sprake kan zijn van een ‘administratieve fout’. Geld dat bestemd was voor het uitbetalen van de AKB, is besteed aan gemeenschapsprojecten van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Volgens Ramlakhan is het gewoonte om te schuiven met budgetten. Dit schuiven is ook op andere ministeries nog steeds praktijk.
[quads id=1]
Gerelateerde berichten:
Video – Verduistering kinderbijslag Suriname. 6 personen aangehouden
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.