Vader en zoon belandden bijna in put. Gevaarlijke situatie speeltuin Paramaribo

Op het Fernandes-speelplein te Paramaribo, officieel het Mr. Dr. Coen Ooftplein, heerst een gevaarlijke situatie: na de aanpak van de afwatering ontbreken de putdeksels.
[quads id=1]

Ongelukken te voorkomen

Een vader en zijn zoon zijn bijna in een van de putten beland, vernam de redactie vrijdag van een alerte burger. Directeur Openbaar Groen, Marlon Schoonhoven, zegt dat nog dit weekend deksels – desnoods van hout – worden geplaatst om ongelukken te voorkomen.

Het plein is nog gesloten

Het plein is sinds 13 februari gesloten voor publiek vanwege de werkzaamheden ter verbetering van de afwatering. De streefdatum van 27 februari voor heropening is niet gehaald en officieel is het plein nog gesloten. Toch gaan er kinderen spelen. Schoonhoven zegt dat er nu een nieuw afwateringssysteem is dat zal voorkomen dat er water na een regenbui blijft liggen, zoals dat tot voor kort gebeurde.
[quads id=1]

Een van de open rioleringsputten aan het Mr. Dr. Koen Ooft Plein. Foto: Gloria Bottse
Het begrote bedrag bleek niet genoeg

Dat de werkzaamheden vertraagd zijn, komt omdat het begrote bedrag niet genoeg bleek, maar het probleem is intussen opgelost. De directeur zegt dat de werkzaamheden in de afrondende fase zijn. Het is de bedoeling dat de plek uiterlijk eind van de maand weer opengaat.

Permanente beheerder

[quads id=1]
Er zal ook een permanente beheerder komen die zal zorg dragen dat de toiletten worden onderhouden.

Eerdere berichten:
Bekendmaking – ‘Fernandes’- speel plein is vanwege werkzaamheden gesloten

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.