Regering start met bouw 700 woningen te Paramaribo – Suriname

De regering is begonnen met de bouw van zevenhonderd woningen. Op Morgenstond te Paramaribo is vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van de vierhonderd woningen die daar zullen verrijzen.
[quads id=1]

Zeventig miljoen US dollar

Waar de andere driehonderd huizen komen, moet nog worden bepaald. Het programma is onderdeel van de tweede fase van het Dalian-woningproject waarvan de overeenkomst in november is getekend. De kosten zijn geraamd op zeventig miljoen US dollar.

Als we de weergoden mee hebben

In de eerste fase, van 2012 tot 2016, heeft de aannemer 550 woningen opgeleverd. “Als we de weergoden aan onze zijde hebben, zullen we dit jaar honderd huizen opzetten, maar we hopen dat het er meer worden. We zullen er ook voor zorgen dat de woningen direct worden aangesloten op het elektriciteits- en waternet”, zegt projectmanager Anwar Hassankhan.
[quads id=1]

400 in 2 jaar

Er is twee jaar uitgetrokken om de vierhonderd woningen te Morgenstond op te zetten. Hassankhan zegt dat het oppakken van nieuwe woningbouwprojecten enige tijd heeft stilgelegen, omdat bestaande projecten geëvalueerd werden. Er zouden intussen meer dan 1.500 huizen zijn gebouwd op diverse locaties zoals Hanna’s Lust, Richelieu en Oldenburg.
[quads id=1]

Goede woningen

“Als je een jaar stilstand hebt gehad, dan wil je dat ergens inhalen en de capaciteit is er om dat te doen.” De projectmanager concludeert dat Dalian de afgelopen jaren goed werk heeft geleverd in onder andere Richelieu in Commewijne. “Er zijn heel goede woningen gebouwd en er zijn nauwelijks klachten.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.