Hoe gaat het met de ambtenaar uit Suriname die in China was opgepakt?

China Suriname

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken ontkent dat het voormalige personeelschef, Anne Irodikromo, in ere is hersteld op het ministerie.
[quads id=1]

Delegatie van Suriname in China

Irodikromo ging in augustus 2017 als onderdeel van een Surinaamse delegatie om een door China bekostigde training te volgen. Na afronding van de cursus en daags voor terugkeer naar Suriname, pleegde zij diefstal in een juwelierszaak, waarna zij door Chinese autoriteiten werd aangehouden en ingesloten.

Ontheven uit functie

Vernomen wordt dat Irodikromo na het politieonderzoek uiteindelijk na een scherpe reprimande naar Suriname is teruggekeerd. Noersalim benadrukt tegenover Dagblad Suriname dat Irodikromo ontheven is van haar functie en deze post geruime tijd vacant is. De bedoeling is dat binnenkort iemand anders op de plaats komt.
[quads id=1]

Met de mantel der liefde

Geluiden alsof de politiek in alle rust de handelingen van de stelende topambtenaar met de mantel der liefde heeft bedekt, worden door Noersalim als ‘rommel’ bestempeld. President Bouterse had minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken gelijk na het incident ook de opdracht gegeven hard op te treden tegen de in ongenade gevallen personeelschef.

Strengere selectie criteria

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had naar aanleiding van het incident laten weten dat voortaan strengere selectiecriteria zullen worden gehanteerd bij het sturen van ambtenaren naar cursussen en andere activiteiten in het Aziatische land.
[quads id=1]

China Suriname
Foto binnengekomen via Facebook

Coalitieparlementariër Rachied Doekhoe benadrukte toen ook tegenover de krant dat deze handelingen van de personeelschef niet alleen de regering, maar ook de Surinaamse natie te schande heeft gezet. Volgens Doekhie zou de ambtenaar bij haar terugkeer naar Suriname meteen in Santo Boma moeten worden geplaatst.

Gerelateerde berichten:
Meer over de in China opgesloten personeelschef Anne I.
Hoofd Personeelszaken BIZA, Anne Irodikromo, voorlopig op vrije voeten

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.