Video – De in Paramaribo neergeschoten man klaagt de staat Suriname aan

politie Paramaribo

Leandro Akkerhof reed vrijdag tussen vier en half vijf ‘s morgens met een vrouw in de auto toen dichtbij de kruising van de Franchepane- en Zonnebloemstraat een man gericht schoot op het voertuig.
[quads id=1]

Zonnebloemstraat te Paramaribo

Uit vrees reed Akkerhof verder. Achteraf werd bekend dat de schutter politieman was. De 33-jarige Akkerhof, die door de agent in burgerkleding werd aangezien voor een dief, zal de Staat voor het gerecht dagen. Hij stelt dat zijn middelvinger verbrijzeld is waardoor hij zijn dagelijkse werkzaamheden als tuinbouwer en kok niet meer kan uitvoeren. Hierdoor derft hij inkomsten die hij op de Staat wil verhalen.

AZ Paramaribo

Aan de krant vertelt Akkerhof in- en uitschoten te hebben gehad aan zijn borst, arm en vinger, terwijl de vrouw een schampschot heeft opgelopen aan haar schouder. “Ik zag plotseling iemand op het wegdek die begon te schieten”, vertelt hij aangeslagen. Akkerhof ging op eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar de politie hem voorhield dat hij verdacht was van diefstal. Later kreeg hij van dezelfde politiemensen te horen dat hij niet langer verdachte is.
[quads id=1]

Hij is niet verzekerd

Het slachtoffer heeft een dag in het ziekenhuis gelegen. De ligdagkosten bedragen SRD 4.000, maar die zijn niet gedekt, omdat hij niet verzekerd is. De schietgrage politieman had hem aangezien voor een dief die rond dat tijdstip de autobatterij van een buurvrouw aan de Kamperfoelistraat had weggenomen.

politie Paramaribo

Klacht ingediend

Intussen is de klacht van Akkerhof in behandeling bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken van het Korps Politie Suriname. De krant belde met het Bureau Nieuwe Haven die de aangifte heeft behandeld, maar kreeg van de dienstdoende agent de mededeling dat de afdeling aangifte al gesloten was.

Bekijk hier (nogmaals) de video waarin Leandro zijn verhaal vertelt:
[quads id=1]

Gerelateerde berichten:
Video update – Politie agent schiet op man in Paramaribo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.