Olivia steelt SRD 70.000 aan sieraden bij banken te Paramaribo met nep ID

sieraden stelen

De 38-jarige Olivia L. is dinsdag door de politie van Paramaribo aangehouden. Deze vrouw heeft sieraden ter waarde van SRD 70.000 opgenomen bij twee banken middels pandbewijzen van iemand anders.
[quads id=1]

Auto inbraak in Paramaribo

De politie van Flora kreeg in januari aangifte van een auto-inbraak aan de Nickeriestraat te Paramaribo. Uit een wagen was een tas inhoudende pandbewijzen ontvreemd. De verdachte Olivia heeft deze pandbewijzen gebruikt bij de banken om de sieraden van de benadeelde in te lossen. Zij verklaarde dat iemand haar had benaderd om de sieraden van de bank te lichten.
[quads id=1]

Ze heeft de sieraden opgenomen

De man had toen een fictieve identiteitskaart van deze vrouw gemaakt met de gegevens van de benadeelde daarop. Daarmee heeft zij al de sieraden opgenomen.

sieraden stelen
Foto van http://nextdivas.com

Toen de benadeelde zelf naar de bank ging om haar sieraden weer op te nemen, kreeg ze van de baliemedewerker te horen dat haar sieraden reeds waren afgestaan. De politie kreeg de aangifte over deze daad.
[quads id=1]

Ze is dinsdag aangehouden

Na goed speurwerk werd deze vrouw in beeld gebracht en werd zij dinsdag in verzekering gesteld. Zij ontkende het feit in het begin, maar nadat haar de camerabeelden van de desbetreffende bank werden getoond, had zij geen andere keus dan het gepleegde feit te bekennen. De politie is bezig het brein achter deze daad op te sporen.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.