Junior stak vriendin 5 keer in gezicht en lichaam – Suriname Nieuws

taxi Paramaribo

Junior A. is dinsdag door kantonrechter Dinesh Sewrattan veroordeeld tot een celstraf van 2½ jaar. De veroordeelde heeft zijn vriendin, met wie hij een kind heeft, op 8 december 2017 met een schaar gestoken.
[quads id=1]

Hij begon ruzie met haar te zoeken

Het slachtoffer vertelde in de rechtszaal dat zij die bewuste dag eerder uit school was en Junior niet telefonisch kon bereiken. Hierdoor keerde zij met een taxi terug naar huis. Toen haar vriend thuis keerde, begon Junior uit woede ruzie met haar te zoeken. Aangezien het gedrag van Junior teveel voor haar werd, besloot zij de relatie te beëindigen.

Ze rende weg uit vrees

Echter, Junior die zich op dat moment buiten de woning bevond, eiste uit woede dat zij het schuifraam van haar slaapkamer voor hem moest openmaken. Zij weigerde en rende uit vrees naar de woonkamer, alwaar zij uiteindelijk door de veroordeelde werd gegrepen. Dit is toen zij tot 5 keren toe aan haar gezicht, hals en andere delen van hem lichaam met een schaar werd gestoken. Door tussenkomst van haar zussen, kon erger worden voorkomen.
[quads id=1]

Junior heeft spijt

Volgens het slachtoffer is zij vaker door Junior mishandeld en heeft hij een keer zelf uit woede getracht om hun zoontje met chloor te vergiftigen. Op de strafzitting betuigde Junior spijt van zijn handelen, maar vond dat hij uit zelfverdediging had gehandeld, daar hij door de vriendin geklapt en zelf ook eerst verwond was met de schaar. “Ik hem mezelf verloren”, benadrukte hij.

schaar Suriname mes
Voorbeeldfoto
Leren met zijn agressie om te gaan

De rechter hield Junior voor dat hij geluk heeft gehad dat de handelingen slechts op poging tot doodslag zijn gebleven. “U hebt haar op vitale delen gestoken. Begrijp je dat zij even goed dood kon zijn?”, zei de magistraat aan de veroordeelde. Volgens Sewrattan moet de veroordeelde de tijd in detentie gebruiken om te leren hoe hij met zijn agressie moet omgaan. Enkele jaren terug was Junior ook al veroordeeld voor het steken van een man na een heftige ruzie.
[quads id=1]
Bron: DBS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.