Video – VHP-parlementariër Mathoera verhuist van Wanica naar Paramaribo

Mathoera: ‘Ik heb ambitie om in Paramaribo mee te doen aan de verkiezing’. VHP-parlementariër Krishna Mathoera, die onlangs van Wanica naar Paramaribo is verhuisd, heeft wel ambitie om in 2020 in hoofdstad Paramaribo mee te doen aan de verkiezingen.
[quads id=1]

Kandidaat VHP Paramaribo

“Ik ben in de politiek gekomen voor een beter Suriname en ik ga die strijd voortzetten”, zegt de politica aan Dagblad Suriname. Hoewel Mathoera duidelijke ambities heeft om op de kandidatenlijst van de VHP in Paramaribo te prijken, is zij zich ervan bewust dat dit een aangelegenheid is van de partij en haar structuren die zich nog niet hierover hebben uitgesproken. “Als de partijstructuren beslissen dat het niet zo wordt, dan zal ik mij ook bij die beslissing neerleggen. Ik ben niet in de politiek gekomen om een functie, maar om te strijden voor een beter, rechtvaardiger en veiliger Suriname. Dat is mijn focus!”, aldus de voormalige politiecommissaris.
[quads id=1]

Persoonlijke redenen

Mathoera benadrukt wederom dat zij om persoonlijke redenen besloten heeft zichzelf in de hoofdstad te vestigen. Het huis waarin zij haar intrek in neemt, behoort haar pleegouders toe. “Dat huis waar ik nu ga wonen is van mijn pleegouders, terwijl er ook een kort geding erover gaande is omdat het met valse papieren door een derde tot tweemaal toe is verkocht. Eerder waren de sloten ook door deze zogenaamde nieuwe kopers verwisseld, terwijl zij ook hun intrek erin hadden genomen. Niemand woont uiteindelijk meer erin, dus als niemand erin gaat wonen is de kans groot dat mensen het zullen kraken. Als beheerder heb ik dan besloten om in de woning in te trekken totdat de rechtszaak definitief voorbij is”, stelt zij. Aangezien zij nu ook een politieke carrière heeft, is zij ook conform de regels gaan handelen om deze carrière veilig te stellen. “Ik heb mij dus ingeschreven op het nieuwe adres en ik woon ook daadwerkelijk op het nieuwe adres”, aldus de politica.

‘Je bent eigenlijk lid van De Nationale Assemblee namens heel Suriname’

De VHP’er beklemtoont dat er absoluut geen enkel twijfel is of zij de belangen van de kiezers van Wanica normaal op hetzelfde niveau zal kunnen blijven behartigen. “Als je eenmaal gekozen bent, ben je vertegenwoordiger van het hele volk. Het gaat niet om een specifieke doelgroep. Je bent eigenlijk lid van De Nationale Assemblee namens heel Suriname, want je gaat je naast de specifieke problemen van Wanica ook focussen op algemene problemen van het land. Paramaribo is mij ook niet onbekend, want ik ben stadspolitiecommandant geweest bij de politie, terwijl ik tijdens mijn huidig werk ook veel mensen van zowel Wanica als Paramaribo tegenkom. De maatschappelijke problemen van Paramaribo ken ik dus ook heel goed”, aldus Mathoera.
[quads id=1]

NDP wil indruk wekken alsof ruzie is tussen VHP-parlementariërs

Kort na de bekendmaking van de verhuizing van Mathoera, is de Nationale Democratische Partij (NDP) met een persverklaring gekomen waarin gesteld wordt dat al geruime tijd klachten zijn over het politiek functioneren van de VHP-DNA-leden Riad Nurmohamed en Dew Sharman in Paramaribo. Volgens de paarse partij heeft de oranje partij een probleem in Paramaribo, terwijl Mathoera ook overhoop ligt met belangrijke kopstukken van de VHP in Wanica en zich politiek niet in Wanica kan handhaven. Mathoera benadrukt dat deze verklaring kant noch wal slaat.

Verdeeldheid zaaien

“Het is verdeel en heers, omdat dat statement alleen is gekomen om verdeeldheid te zaaien binnen de VHP. Men wil de indruk wekken alsof er ruzie is tussen de VHP-parlementariërs onderling. Dit heeft de NDP ook vaker gedaan, maar wij laten ons niet uit het veld slaan. Sharman is een sterke kandidaat, terwijl de NDP ook mag dromen van een PHD-kandidaat als Nurmohamed. We zijn een team die Suriname gaat redden in 2020. Elke keer dat de VHP in combinatieverband in het bestuur zat, heeft zij altijd bewezen een wezenlijke bijdrage te leveren aan het bestuur van Suriname. Dat gaan wij nu ook doen wanneer wij alleen de verkiezingen ingaan”, aldus de politica.

‘Vanaf ik in de politiek ben, word ik continu door de NDP aangevallen’

Mathoera is zich ervan bewust dat de NDP haar liever ziet gaan dan komen. “Vanaf ik in de politiek ben, word ik continu door de NDP aangevallen. Dan heeft mijn zoon mensen vermoord en heb ik hem laten wegvluchten, druggerelateerde en allerlei andere aantijgingen. Dat geeft in feite de kwaliteit van de NDP aan. Zij schromen zelfs niet ervoor om kinderen valselijk te beschuldigen, terwijl mijn zoon nooit iemand heeft vermoord”, aldus Mathoera.
[quads id=1]

‘Vicepresident moet zich schamen dat hij zich politiek laat misbruiken’

Ook vicepresident Ashwin Adhin is inmiddels naar een ander district verhuisd en wordt de lijsttrekker van de NDP in Wanica tijdens de verkiezingen van 2020. Adhin is nu ingeschreven als bewoner van het ressort Houttuin. Zijn woonadres is de Kokrikkilaan, een zijstraat van de Cassialaan. Of Adhin fysiek ook al woonachtig is op dit adres, is niet bekend. “NDP mag haar beste kandidaten in Wanica zetten, maar het volk heeft al door dat de NDP faliekant gefaald heeft met het bestuur en zij het land de verdoemenis hebben ingejaagd. Adhin heeft macht gehad, maar hij moet zich schamen dat hij zijn mond niet open kan maken om het op te nemen voor Surinamers die het moeilijk hebben, maar zich juist politiek laat misbruiken. Het gaat niet goed in het land en ik denk dat wij dat moeten afstraffen”, aldus Mathoera.

Adhin moet blijven dromen

Binnen de NDP is besloten om Adhin naar Wanica te laten verhuizen, om zo de heerschappij van VHP-topman Chan Santokhi af te breken. Volgens Mathoera moet Adhin ‘blijven dromen’ dat hij opgewassen is tegen de kracht van de VHP-leider.

Bekijk hier de video om te horen wat ze zelf erover zegt:

FR
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.