Video – Echtpaar vertrekt naar Suriname omdat vrouw inburgeringscursus weigert

Inburgeringscursus Suriname

’Turken die de taal helemaal niet spreken, krijgen wél een vrijstelling’ Dat zegt de in Suriname geboren Maureen Ronde. De Surinaamse zat in Nederland op school, maar moet verplicht Nederlands ’leren’.
[quads id=1]

Suriname werd in 1975 onafhankelijk

Maureen Ronde ging in Nederland naar school, tot Suriname in 1975 onafhankelijk werd. Maar toen ze twee jaar geleden naar Nederland kwam, was de IND onverbiddelijk: „U moet Nederlands leren.”

Foto van Telegraag.nl

[quads id=1]

Ze weigert de cursus

De Surinaamse Maureen Ronde moet van het IND na twee jaar alsnog een inburgeringscursus doen, terwijl ze naar eigen zeggen al prima Nederlands spreekt. En dat weigert ze. Zij en haar man, Sies van ‘t Slot,

hebben dus besloten om terug te gaan naar Nederland. Maureen vertelt zelf haar verhaal aan de krant. Klik op onderstaande link om de video daarvan te bekijken.

Bekijk hier de video:

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.