Ondernemer weet niets van drugs, vliegtuig en duikboot vondst in Suriname

vliegtuig drugs Suriname

Eigenaar ‘drugsveld’ in Suriname: niets te maken met duikboot en vliegtuig. De eigenaar van het padieveld in Saramacca waar een drugsvliegtuig in beslag is genomen, ontkent elke betrokkenheid.
[quads id=1]

Vliegtuig uit West Suriname

Ondernemer Radj Oedit zegt dat hij onterecht als verdachte genoemd wordt op sociale media. Ook met de recent gevonden duikboot heeft hij niets van doen. De politie heeft hem niet aangehouden. Wel zitten vijf van zijn arbeiders vast. Dat een vliegtuig met drugs op zijn veld was geland, was ‘nieuws’.

Hij weet niet waarom zijn arbeiders zijn aangehouden

[quads id=1]
“Ik heb begrepen dat het vliegtuig uit Apoera (in West Suriname, red.) kwam en dat de politie er op heeft geschoten, waarna ze de piloot hebben gedirigeerd om op mijn airstrip te landen”, zegt Oedit tegenover de Times of Suriname. Hij begrijpt niet waarom zijn arbeiders zijn aangehouden. Sinds de aanhouding en de inbeslagname van het vliegtuig, is het veld afgezet. Dat heeft gevolgen.

Grote verliezen lijden

“Als het terrein niet snel wordt vrijgegeven zullen we grote verliezen lijden, dus is onze advocaat bezig na te gaan hoe het onderzoek snel afgerond kan worden en wij weer toegang tot het terrein krijgen”, aldus Oedit. Ook wordt bekeken hoe de arbeiders zo snel mogelijk uit de cel te krijgen.

Foto van Rakesh Nirmal

“Wel lastig dat intussen mijn naam er aan gaat. Als ik er werkelijk iets mee te maken had, zou de politie mij ook hebben ondervraagd.”
[quads id=1]

In totaal zijn er 420 pakken inhoudende cocaïne in poedervorm in beslaggenomen. Het totale gewicht van de drugs is vierhonderd achtentachtig duizend en zeshonderdtachtig gram ( 488.680 gram ) .
Zeven personen zijn aangehouden, van wie twee buitenlanders. Het gaat om de 28-jarige Dionathan M.; Harti L. (55); Chanderdath R. (35); Radjesh M. (35); Rishipersad C. (34) Parwesh K. (20) en de 43-jarige Sarwankoemar K.(KPS)

Gerelateerde berichten. Klik op de onderstaande links om meer te lezen:
Vliegtuig met lading drugs aangetroffen in Suriname. 4 mensen aangehouden
Meer over gevonden vliegtuig in Suriname. 5 Surinamers aangehouden

Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.