Gaat Stardust – Riversite hotel in Paramaribo sluiten?

stardust hotel

Het is niet uitgesloten dat het Stardust Hotel (Riverclub) te Leonsberg op zeer korte termijn zal sluiten. De dienstverlening is al geruime tijdje op een laag pitje.
[quads id=1]
De Ware Tijd verneemt van een goed ingevoerde bron dat het besluit om de bedrijfsactiviteiten te stoppen begin dit jaar op een aandeelhoudersvergadering is genomen.

Discotheek en zwembad in Paramaribo

Toen is besloten om het hotel met alle toebehoren zoals discotheek, kamers (voor kort en lang verblijf), restaurant, bar en zwembad te sluiten. Wel wordt de mogelijkheid opengehouden om de onderneming te verhuren of te verkopen. Het hotel staat op een terrein van 12.943 hectare langs de Anton Dragtenweg en valt onder de Hotel-Motel Exploitatiemaatschappij Riverclub die ruim vijftig jaar bestaat en negen aandeelhouders heeft.
[quads id=1]

Veel onzekerheid

Als besloten wordt om te verhuren of te verkopen met als oogpunt een doorstart, hoeven de dertig personeelsleden waarschijnlijk niet te vrezen voor hun baan. Zij verkeren op dit moment wel in onzekerheid. De onzekerheid bij de medewerkers over de toekomst van het bedrijf wordt naar de krant verneemt met de dag groter. “We weten niet waar we aan toe zijn”, is één van de reacties.

Hotel Stardust Riverclub. Foto: Irvin Ngariman
Verlies van ruim 1 miljoen SRD

De bron vertelt dat het hotel de laatste vier jaar ruim één miljoen Surinaamse dollar verlies heeft geleden. Dat staat ook in een brief met daarin het besluit van de aandeelhouders waarover de krant beschikt. Door de financiële problemen kunnen de lonen niet op tijd betaald worden.
[quads id=1]
Vernomen wordt dat de aandeelhouders naar een oplossing zoeken om de schulden alsnog te betalen. Hoewel er de afgelopen periode twee directeuren zijn geweest, is enig positief resultaat uitgebleven.

Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om ze te lezen.
9-jarige jongen verdrinkt tijdens kinderfeestje Riverclub

Foto komt van Riverside FB