Baby Zoë moet dringend geopereerd worden in AZP – Paramaribo – Suriname

baby Zoe

Bij baby Zoë is drie maanden terug hydrocefalus ontdekt. Dat is de medische naam voor waterhoofd. De ouders Jeanie Kasanwiradi (21) en Valentino Wangsadikrama (22) zoeken naarstig naar 875 euro of de tegenwaarde daarvan om de tweede operatie in Paramaribo van hun kindje van nu zes maanden te betalen.
[quads id=1]

Het kindje moet geopereerd worden in Paramaribo

“Ik heb medelijden om mijn kind zo te zien”, zegt de moeder bedroefd. Hoewel de baby normaal is geboren werd zij vaker koortsig en haar hoofdje voelde warm aan. De dokter kon in het begin de oorzaak van de koorts niet vaststellen, totdat drie maanden terug een MRI-scan werd gemaakt waarbij een afwijking in de schedel is ontdekt. De moeder zegt dat het kindje, ondanks de afwijking, normaal speelt en brabbelt. De operatie zal maandag in een lokaal ziekenhuis worden uitgevoerd, maar alleen als het volledige bedrag betaald is.
[quads id=1]

Eerste operatie was in december

In december is de baby voor de eerste keer geopereerd aan haar schedel. Toen is een drain geplaatst zodat vocht kan worden weggezogen. Ondanks de eerste operatie blijft het hoofdje groeien. Dit maakt een tweede operatie noodzakelijk en daarvoor is opnieuw 875 euro nodig. Moeder en kind zijn verzekerd, maar de de kosten voor hulpmiddelen bij de operatie worden niet vergoed door de verzekering.

Schedel kan toenemen

Hydrocefalus is een aandoening waarbij in de hersenholtes teveel vocht aanwezig is. Dit oefent druk uit op de hersenen waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast. Bij baby’s kan de omvang van de schedel sterk toenemen. Andere symptomen van hydrocefalus zijn braken, slaperigheid en problemen met de ogen. Ongeveer één op de duizend baby’s krijgt een hydrocefalus.

Ze vragen de samenleving voor een donatie

Intussen hebben familieleden van Zoë de samenleving via sociale opgeroepen om te doneren zodat de kosten van de operatie kunnen worden betaald.

Bekijk hier het bericht dat geplaatst is op social media:

Geplaatst door Mario Moesredjo
[quads id=1]
Beste Mensen hbt dit bericht net binnen gehad.. Let we pray and give the Love❤❤ 🙏🙏🙏..#Salute …Hallo allemaal,

Hoe gaat het met jullie?

Ik ben niet echt iemand die anderen lastig val op financiël gebied maar vandaag neem ik de kans omdat het gaat om een kindje van 6 maanden die nog van het leven moet genieten.

Het gaat in deze om Zoë Amora Wangsadikrama die hydrocefalie heeft en voor de tweede keer geopereerd moet worden.

De artsen hebben bij de eerste operatie in december 2017 reeds een uitwendige drain geplaatst die het hersenvocht moest afvoeren maar helaas zit er nog een laatste kies die veel vocht bevat vandaar de tweede noodzakelijk is.

De kosten voor de eerste drain ad. 875 EURO werd door Ket Mien, de werkgever van Jeanie (moeder van Zoë) voorgeschoten (als lening).
De verzekering dekt slechts de operatiekosten maar geen hulpmiddelen.

[quads id=1]
De tweede drain kost ook 875 EURO (factuur moet morgen in ontvangst genomen worden dan krijgen jullie een foto copie als bevestiging)

Ik zal maar niet erop ingaan hoe de administratie bij AZP heeft gereageerd toen er werd aangegeven dat het geld niet in een keer betaald kan worden.

Hierbij vraag ik u vriendelijk namens de ouders om een vrijwillig bijdrage zodat Zoë geopereerd kan worden.

Geplande operatie: dinsdag 20 maart 2018 ( indien de kosten betaald zijn).

Wij danken u allen voor uw tijd en blijven bidden voor kracht, wijsheid, geloof, hoop en liefde.🙏🙏🙏

Namens: gezin Wangsadikrama & Kasanwiradi
Contactnummer: 8989151 (Jeanie- moeder) / 8136141 (Valentino – Vader)

baby Zoe
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.