21-jarige doodgeschoten door de politie te Paramaribo. Was het nodig?

De familie van Furgil Kartowikromo (21) heeft aan de Procureur-generaal gevraagd om een onderzoek naar mogelijk buitensporig vuurwapen geweld van de politie.
[quads id=1]
De jeugdige is op 26 februari na een achtervolging dodelijk geraakt door kogels van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP). Op de hoek van de Hubrajia- en de Smeltzweg is gericht geschoten op zijn voertuig. Furgil belandde met de auto in de goot en liet ter plaatse het leven. Bryan K., een oom van Furgil, durft met zekerheid te stellen dat de wetsdienaren de regels hebben overtreden.

“Wat er ook erom heen is gebeurd, op dat moment was Furgil niet aangemerkt als een vuurwapengevaarlijke verdachte”. Naar de inschatting van de oom heeft de politie van dichtbij geschoten. De vele kogelinslagen zijn stille getuigen dat er behoorlijk is geschoten door de politie. “Wij als familie willen een diepgaand onderzoek”. Voorts is volgens de oom ook niet gebleken dat de 100 lbs gascylinders van diefstal afkomstig is.
[quads id=1]
Bryan. K stelt dat er hier gewoon sprake geweest is van een standrechtelijke executie. “Wij als familie kunnen dit niet zo laten en willen dat er gerechtigheid plaatsvindt. “Zelfs politieagenten hebben ons hierop geattendeerd en ons gezegd dat buitensporig vuurwapengeweld niet nodig was.

Ook zijn persoonlijke waardevolle spullen van Furgil niet te vinden. Bij OPZ zijn we ook geweest maar de politie was nog bezig met het onderzoek. Ik hoop dat zij ook spoedig de zaak oppakken”.

De moeder van Furgil, Marlene.P, zegt dat ze nog steeds vol ongeloof zit. “Het is hard om te verwerken,” verzucht ze. Hij was me enige zoon en laat hij vijf zussen achter”, geeft ze aan terwijl haar stem steeds zachter wordt en de emoties haar teveel worden. Die vrijdag heb ik nog kennis mogen maken met zijn vriendin. Ik vond het zo een mooi moment. We waren echt gehecht aan elkaar en nu zal niemand ooit weten hoe ik dit verdriet te boven moet komen,” geeft de diep bedroefde moeder aan.
[quads id=1]

De overleden Furgil

Eerdere berichten:
21-jarige overleden na achtervolging door politie in Paramaribo

Bron: Starnieuws
Geschreven door Ala-D Media

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.