Video – Kinderen en volwassenen in Suriname, let op wat je eet en drinkt!!!

Belfort bezorgd over ‘sukru’ op lagere scholen in Suriname. Abop-parlementariër en voormalige Justitieminister Edward Belfort maakt zich ernstig zorgen om het feit dat de drug ‘sukru’, officieel bekend als MDMA, nu ook de schoolbanken heeft bereikt.
[quads id=1]

Criminelen in Suriname hebben momenteel vrij spel

De politie maakte in het weekend bekend dat er vermoedelijk sukru in de drank van een meisje van de lagere school is gezet. Het verderfelijke spul is vermoedelijk door derden in het flesje gestopt. Belfort zegt aan Dagblad Suriname dat criminelen en kwaadwilligen momenteel vrij spel hebben om alles te doen, omdat de politie vanwege het slechte beleid van waarnemend Justitieminister Ferdinand Welzijn vleugellam is gemaakt. Hij houdt zijn hart vast dat er geen ergere dingen gebeuren.
[quads id=1]

Volwassenen, pasgeborenen en nu kinderen

“Het is verschrikkelijk. Al geruime tijd lopen volwassenen gevaar. Daarna zijn pasgeboren baby’s overleden door bacteriële infecties in het ziekenhuis. Dit werd vervolgd door de kwestie van nepagenten die kinderen komen meenemen. Nu lopen onze schoolgaande kinderen ook gevaar op een plaats waar zij juist veilig behoren te zijn. Dat kinderen nu worden gedrogeerd is verschrikkelijk!

Waar gaat dit naartoe

Waar gaat dit land naar toe?”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. De Abop’er vindt het vooral kwalijk vanuit de zijde van de regering dat er geen harde campagne wordt opgestart om kinderen tegen drugsmisbruik te beschermen. Hij vermoedt dat dit niet komt, omdat kinderen van regeringstoppers, waaronder ministers, wel de nodige bescherming krijgen op staatskosten. “Ze zijn veilig. Als zij ziek zijn, pakken zij zo een vliegtuig en vertrekken ze, maar wij blijven in de rommel achter”, aldus de politicus.

Extra letten op kinderen

In poedervorm lijkt de drug veel op bruine suiker, vandaar de naam ‘sukru’. De politie heeft informatie dat dit spul vooral door jongeren wordt gebruikt. Op feestjes wordt sukru in drank gedaan van mensen die zich hier niet bewust van zijn. Het effect is dat de mensen in een roes komen te verkeren, terwijl intieme driften worden gestimuleerd.

Voorbeeldfoto. Praat met je kinderen. ook al willen ze soms niet luisteren.

Wanneer sukru vaker wordt gebruikt, heeft het invloed op de hersenen, terwijl de eetlust vermindert.

[quads id=1]
Mensen eten slecht en beginnen daardoor te vermageren. De lichamelijke en geestelijke weerstand nemen af. De persoon gaat hallucineren en kan zich ook niet alles meer herinneren. Onlangs is ook een onderzoek gestart nadat Binnenlandse Zaken-minister Mike Noersalim met dezelfde drug werd gedrogeerd op de jaarafsluiting van het Centraal Bureau voor Burgerzaken.

Het verderfelijk spul werd hier vermoedelijk ook in eten toegediend. Belfort roept ouders en leerkrachten op om extra te letten op de kinderen. Kinderen moeten volgens hem vooral geleerd worden geen eten en drinken onbewaakt te laten staan en ook geen consumptie te accepteren van mensen die zij niet kennen.

Bekijk hier de video erover:

Foto van: huffingtonpost.ca
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.