Video – Het ene meisje is donker, het andere blank: De bijzonder tweeling

bijzondere tweeling

Twee meisjes, geboren op dezelfde dag, dochters van dezelfde vader en moeder. Maar toch kunnen Marcia en Millie Biggs uit het Britse Birmingham uiterlijk niet meer van elkaar verschillen.
[quads id=1]

Tweeling donker en blank

Marcia is immers blank, terwijl Millie een donkere huidskleur heeft. Hun vader vertelt het opmerkelijke levensverhaal van zijn twee elfjarige dochters nu aan National Geographic.

Millie en Marcia. FOTO: FACEBOOK/AMANDA WANKLIN

[quads id=1]

Twee-eiige tweeling

Marcia en Millie zijn een twee-eiige tweeling, die bij hun geboorte identiek leken. Maar van zodra de meisjes 10 maanden oud waren, begonnen hun ouders enkele opvallende verschillen op te merken tussen hun dochtertjes. De huidskleur van de kleine Millie begon steeds donker en donkerder te worden, terwijl Marcia amper veranderde. Nu, elf jaar later hebben de meisjes een totaal andere huidskleur.

Uiterst zeldzaam

Op het eerste gezicht zou je niet denken dat ze zussen zijn. Marcia lijkt op haar Britse mama Amanda Wanklin met haar blonde lange haren en haar blauwe ogen. Millie heeft dan weer meer weg van haar vader Michael Biggs, die haar met zijn Jamaicaanse roots bruine haren en een getinte huidskleur gaf.

Niet identiek

De kans op een tweeling met verschillende huidskleuren is uiterst zeldzaam. Het heeft alles te maken met genetica: bij een niet-identieke tweeling groeien embryo’s in aparte vruchtwaterzakken en kregen ze van hun ouders andere genen. Op die manier is het mogelijk dat de ene embryo voornamelijk genen van de vader overneemt en de andere van de moeder.

Dat doet er niet toe

“Onze meisjes zien het niet zo zwart-wit”, vertelt vader Michael Biggs aan National Geographic. Als je aan hen vraagt waarin ze verschillen, dan komen ze altijd eerst met andere dingen op de proppen. “Millie is gek op roze, enzo. Ik niet”, zegt Marcia.
[quads id=1]

De bijzondere tweeling
Gewoon vriendinnen

Soms denken mensen dat de tweelingzussen gewoon vriendinnen zijn. Wanneer ze aangesproken worden over hun verschillende huidskleur, dan zijn ze echter overduidelijk. “Daar hebben we ons nooit zorgen over gemaakt. Het maakt ons niets uit. Mensen zijn gewoon zoals ze zijn.”

Bekijk hier een video over de familie:

Bron: www.nieuwsblad.be
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.