Video – Arme man draagt lichaam dode vrouw naar huis (buitenland)

man vrouw

Een arme man in India heeft vorig jaar het lichaam van zijn vrouw lopend naar huis moeten brengen, omdat hem een ambulance werd geweigerd:
[quads id=1]

Niemand wilde hem en zijn vrouw helpen

„Ik heb iedereen om hulp gevraagd, maar niemand luisterde. De enige optie was om haar zelf te dragen”, vertelt Dana Majhi aan India Times.

Foto van twitter.com/ndtv
Zijn vrouw overleed aan TBC

Majhi woont in het dorpje Melghar in het district Kalahandi. Zijn vrouw leed aan tuberculose en stierf woensdagochtend in het ziekenhuis. Omdat Majhi geen geld had, kon hij zelf geen vervoer betalen. De autoriteiten weigerden vervolgens een bus voor hem te regelen.
[quads id=1]

LOPEN MET VROUW OP SCHOUDER

Daarop besloot de man zijn vrouw in dekens te wikkelen, haar op de schouder te nemen en zelf richting haar laatste rustplaats te brengen, een tocht van een slordige 60 kilometer. Na een kilometer of twaalf zagen lokale bewoners de man met zijn vrouw op zijn schouder lopen. Ze informeerden de autoriteiten, die vervolgens alsnog overstag gingen en een ambulance regelden. Zo werd zijn vrouw alsnog met een ambulance naar het dorpje gebracht.

Vaker wordt dit geweigerd

In de omgeving van Majhi komt het vaker voor dat mensen die platzak zijn het privilege van vervoer van het lichaam van een overledene wordt geweigerd.
Bekijk hier de video waarin hij zelf zijn verhaal vertelt:

Bekijk hier de video. (in Hini)
[quads id=1]

Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.