Home Redactie

Video – Verduistering kinderbijslag Suriname. 6 personen aangehouden

Zes personen zijn aangehouden in verband met zaak rond de verduistering van geld bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Dit meldt de Times of Suriname.

Geld was voor de kinderbijslag

Het geld was bestemd voor uitbetaling van de maandelijkse Algemene Kinderbijslag, AKB. Het betrof de betaling over het gehele jaar 2016. De verduistering vond in 2015 plaats, tijdens de eerste regering Bouterse.

Toenmalige minister, Amafo

President Desiré Bouterse had tijdens zijn verkiezing-toer in het binnenland al laten doorschemeren dat er iets aan de hand was. Volgens het staatshoofd was het geld al vrijgegeven door het ministerie van Financiën. De bedoeling was de AKB op tijd te betalen aan ouders. Het gebeurde niet. Bouterse zei toenmalig minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (ABOP) om rekenschap te zullen vragen.

Suriname kinderbijslag
Voorbeeldfoto: kinderbijslag uitbetaling 2016 FamilieNieuws Suriname Wanica Koewarasan
Politieke motieven achter de verduistering

Kopstukken van Bouterses politieke partij NDP, vermoedden politieke motieven achter de verduistering. Het zou dan de bedoeling zijn het imago te schaden van de NDP in het achterland. Het is uiteindelijk op een justitieel onderzoek uitgelopen.

Intussen is het wel uitbetaald

De huidige minister, Christien Polak, kondigde het onderzoek vorig jaar aan. Het geld is intussen wel betaald. De AKB wordt per gezin voor maximaal vier kinderen uitgekeerd.

https://soundcloud.com/radio10magicfm/bulletin-christien-polak-12-februari-2018

Gerelateerde verhalen:
Bekendmaking – Uitbetaling kinderbijslag over jaar 2016 gestart

Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.