Irritante files in Paramaribo. Veroorzaakt door weggebruikers of door wijzigingen?

weggebruiker Paramaribo

Recente verkeerswijzingen dan wel aanpassingen in en rondom Paramaribo leiden tot grote verkeersopstoppingen en ergernis van vooral automobilisten.
[quads id=1]

Schuld van weggebruikers?

Mensen zijn veel langer onderweg dan vóór de wijzigingen. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, schuift voor een belangrijk deel de schuld in de schoenen van de weggebruikers zelf.

Irritaties bij weggebruikers

De Ringweg is sinds enkele weken een éénrichtingsweg en op belangrijke kruispunten, waaronder de hoek Coesewijnestraat/Ephraimszegen is de verkeerssituatie totaal veranderd. Door deze wijzigingen zijn er aan de Anamoestraat, Wilhelminastraat en te Ephraimszegen regelmatig enorme files. Dit zorgt nogal voor irritatie bij weggebruikers.
[quads id=1]

Vlottere doorstroom van het verkeer

Volgens Wip zijn de aanpassingen onderdeel van een groter plan, waarbij gefaseerd een aantal zaken zullen worden aangepakt. Hij benadrukt daarbij dat de oplossing van het drukke verkeer een voortdurend proces is. De technische maatregelen alleen kunnen niet zorgen voor een vlottere doorstroom van het verkeer.

weggebruiker Paramaribo
Weggebruiker deelt ervaring omtrent de wijzigingen. Zie video. Foto: Videostil
Hand in eigen boezem

Hij meent dat de weggebruikers de hand ook in eigen boezem moet steken. Geconstateerd is dat niet iedereen zich houdt aan de regels. Door onverantwoord rijgedrag zit het verkeer ook vast. “Als we zien hoe sommige weggebruikers zich gedragen, dan is het duidelijk hoe opstoppingen ontstaan.

Zomaar keren op een weg

Mensen die keren op de weg en mensen die een andere richting opgaan terwijl er een duidelijke richting is aangegeven”, verduidelijkt Wip.
[quads id=1]

Intensiever samenwerking met de politie

Om dit soort gedrag tegen te gaan, komt er binnenkort een intensievere samenwerking met de politie waardoor een einde zal komen aan de ongewenste situatie. Politieagenten zullen het gedrag van de roekeloze weggebruikers in lijn proberen te houden. Wip verzekert dat alle problemen opgelost zullen worden
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.