KLM over vlucht Paramaribo – Amsterdam: “Als het niet veilig is, vliegen we niet”,

klm schiphol

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM, bespreekt de veiligheid op de Johan Adolf Pengel luchthaven voor route Amsterdam – Paramaribo vv
[quads id=1]

KLM wil veiligheid garanderen route Paramaribo

Volgens KLM country manager Alexander van de Wint wordt met ‘verschillende partijen’ nagegaan hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden. Aanleiding zijn recente berichten over toestanden met de veiligheid op Surinames enige internationale luchthaven. “Als het niet veilig is, vliegen we niet”, zegt Van de Wint.
[quads id=1]

Evalueren na iedere vlucht

Onder meer worden de procedures onder de loep genomen die gelden bij het afhandelen van vluchten. “Na iedere vlucht evalueren we mondeling met alle partijen, waaronder ook Surair Ground Services/SLM en de luchthaven hoe de afhandeling van de vlucht is verlopen”, zegt Van de Wint tegenover de Times of Suriname. Het evalueren is een constant proces. Behalve het evalueren na de vlucht, is er ook maandelijks overleg.

klm schiphol

2017 zijn regels aangescherpt

Er wordt absoluut niets aan het toeval overgelaten. “Als er incidenten zijn en die zijn er in het verleden wel eens geweest, dan melden we die en we vragen om actie. Zo zijn sinds augustus 2017 de regels met betrekking tot het sluiten van de deuren (van vliegtuigen, red.) aangescherpt.
[quads id=1]

Niet veilig, niet vliegen

In zijn algemeenheid geldt voor de KLM ‘als het niet veilig is, dan vliegen we niet”, aldus Van de Wint.
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.