43-jarige Bryan probeerde met hulp van ‘geesten’ coke uit Suriname te voeren

winti Paramaribo

De 43-jarige reiziger Bryan P. is op zaterdag 20 januari door het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team op de Johan Adolf Pengel luchthaven Suriname  aangehouden met in zijn bezit 6.300 gram cocaïne.
[quads id=1]

Aangehouden op de luchthaven in Suriname

Bij de aanhouding verklaarde de verdachte het spul van ene To te hebben ontvangen, maar echter geen andere gegevens had van de verstrekker. De verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Mininsterie ingesloten en met het verboden spul overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Coke uit Suriname te smokkelen

Het onderzoek leidde naar degene bij wie Bryan een Wasi had genomen om zodoende de cocaïne het land uit te kunnen smokkelen. De 53-jarige Monique F. en handlanger Gregory F. zijn op dinsdag 23 januari aangehouden en in verzekering gesteld. De politie bracht de verstrekker, Cento L. alias ’To’ in beeld en hield hem op 12 februari aan.
[quads id=1]

Met behulp van geesten

‘To’ ontkent in alle talen wat af te weten van de drugs, terwijl bij confrontatie de andere verdachten hem positief hebben herkend.

winti Suriname
Voorbeeldfoto: Het nemen van een wassi

Het verdere onderzoek bracht de 5e verdachte Richard K. in beeld. Deze verdachte riep de geesten op om de cocaïne mede te helpen smokkelen uit Suriname. In middels is de aanhouding van het vijftal verlengd.

Politie onderzoekt verder

De afdeling Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder.
[quads id=1]
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.