Waarschuwing – Kwaadwilligen maken valse Facebook pagina BuZa minister

valse Facebook

Onlangs is gebleken dat kwaadwilligen een valse Facebookpagina hebben aangemaakt op naam van de minister van Buitenlandse Zaken (BuZa), Yldiz Pollack-Beighle.

Vals profiel op Facebook

Met dit vals profiel wordt er contact gemaakt met willekeurige mensen via Facebook Messenger, waarbij er leningen worden aangeboden.

De bewindsvrouw betreurt het ten zeerste dat mensen zover gaan om eerlijke burgers op een listige wijze proberen beet te nemen.

Chatten via Facebook

Middels chatberichten worden personen voorgehouden, dat Suriname overeenkomsten heeft gesloten met verschillende banken in Frankrijk en West-Afrika om mensen financieel te helpen bij het opzetten van hun eigen project of om hun eigen huis te kopen tegen een rente van 2%.

Minister heeft geen persoonlijke Facebook

Via het Nationaal Informatie Instituut wenst de minister door te geven dat zij geen persoonlijke Facebookpagina heeft en drukt burgers op het hart niet in te gaan bij het krijgen van dergelijke berichten.

Site om bedrog te plegen

Sociale media is een plek waar vrienden elkaar na jarenlange onderbreking van vriendschap, elkaar wederom kunnen ontmoeten. Een plek waar nieuwe vriendschappen worden gemaakt en waar informatie over diverse onderwerpen wordt gedeeld met vrienden, kennissen en samenlevingen.

valse Facebook

Dat men moedwillig ertoe overgaat deze site te gebruiken om bedrog te plegen, is afkeuringswaardig.

Andere minister ook doelwit

Eerder zijn ook de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en de minister van Buitenlandse Zaken, Mike Noersalim eveneens het doelwit geweest van deze kwaadwilligen.

Bron: DeBoodschap