Video – Geld tellende Gajadien over Facebook -filmpje

Gajadien geld

“Ik moest mijn chauffeur wat geld geven om een aantal betalingen te verrichten”. Gajadien over facebook-filmpje. Overheidscamera’s stiekempjes gericht op oppositieparlementariërs
[quads id=1]

Gajadien betreurt het

VHP-ondervoorzitter tevens parlementariër Asiskumar Gajadien betreurt het dat ‘kwaadwilligen’ stiekem video-opnames van oppositieparlementariërs in De Nationale Assemblee (DNA) maken en deze met leugenachtige onderschriften op social media plaatsen. Al enkele dagen circuleert een filmpje op facebook, waarbij de VHP’er bezig is geld te tellen in de vergaderzaal van de DNA.

Duistere praktijken

De indruk wordt gewekt alsof de parlementariër met duistere praktijken bezig is. Gajadien voert aan dat deze opnames vorige week donderdag, de laatste dag van de begrotingsbehandeling, zijn gemaakt. “De afspraak vooraf was dat de vergadering niet tot zo laat zou duren, maar uiteindelijk liep het toch uit. Ik moest mijn chauffeur daarom wat geld geven om een aantal betalingen te verrichten. Dan moet ik dat natuurlijk eerst tellen voordat het afgegeven wordt. Het lijkt alsof ik iets te verbergen heb, maar het is gewoon een kwestie van aandachtig luisteren, want minister Dodson was toen aan het woord”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. De VHP’er ziet niets verkeerd aan zijn handelingen en benadrukt niets te verbergen te hebben.
[quads id=1]

Ik geloof in de wet van Karma

“Bij Asis gaat men niets vinden, want ik weet dat ik naar eer en geweten werk. Ook al proberen zij mij zo te bekladden, zal het ze niet lukken. Ik geloof in de wet van karma, oprechtheid en in de Almachtige”, aldus de VHP’er.

‘Ik hoop niet dat men binnenkort ook camera’s in de toiletten plaatst’

Gajadien zegt dat DNA-leden zich behoorlijk zorgen maken over dit systeem, omdat stelselmatig mensen van de oppositie gefilmd worden door mensen die zelf in het systeem zitten. Opvallend volgens hem is dat deze aanval precies een week komt nadat hij president Desi Bouterse persoonlijk in het parlement confronteerde met het wanbeleid dat door het staatshoofd gevoerd wordt. Uiteindelijk liep Bouterse tijdens de begrotingsbehandeling weg uit de vergaderzaal.

We zijn ons ervan bewust

“Daar zijn wij ons van bewust, omdat het al twee jaren gaande is. Alleen is het opvallend dat de intensiteit is opgevoerd. Het jammerlijke hiervan is dat het juist overheidscamera’s zijn. Soms zelf camera’s van de DNA. Het is op social media verschenen vanuit iemand van de beveiliging die op het kabinet van de president werkzaam is. Ik hoop niet dat men binnenkort ook camera’s in de toiletten plaatst om mensen te bespioneren. Het is duidelijk dat men geen andere stof heeft om echte politiek te voeren. Daarom worden spijkers op laag water gezocht”, stelt Gajadien die het jammer vindt dat zelfs overheidsstructuren niet meer te vertrouwen zijn.
[quads id=1]
Gajadien geld

‘Ik ken mijn verantwoordelijkheden wel’

Op Facebook is één van de opvallende opmerkingen dat de parlementariërs niet op zo een manier geld mogen tellen en tonen in het huis van het volk, terwijl het volk gebukt gaat in een enorme crisis. Vooral Gajadien zou volgens Facebook-gebruikers het beter hebben moeten weten.

Gajadien benadrukt door te stellen dat deze opmerking inderdaad juist is voor parlementariërs die de hele dag met privézaken buiten het parlement bezig zijn. Hij als volksvertegenwoordiger en waarnemend fractieleider van de oranje fractie kent zijn verantwoordelijkheden wel en is altijd aanwezig om de debatten bij te wonen en te voeren. Zijn werk moet dan tegelijkertijd ook geen hinder zijn voor mensen die wachten op uitbetaling. “Die dag was ik ook in de hoedanigheid van waarnemend fractieleider, omdat de fractieleider Chan Santokhi andere verplichtingen had.

Hij was constant in de zaal

Aangezien het ook de begrotingsbehandeling was, was ik vrijwel constant in de zaal aanwezig. Dus als ik binnen ben en ook wat privézaken heb die afgerond moeten worden, kom je er niet aan toe die snel af te handelen en ook tegelijkertijd aandachtig te luisteren naar de spreker. Mensen die diensten hebben geleverd, moeten uiteindelijk wel betaald worden”, aldus de politicus.

Bekijk hier de video waarin Gajadien reageert:

[quads id=1]
Heeft u het filmpje niet gezien? Bekijk hem dan hier:

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.