Video – Terence Gompel uit Suriname uitgenodigd tijdens gebed in Zuid Afrika

Terence Gompel

Surinaamse student speelt belangrijke rol bij gebed in Zuid Afrika. De student  uit Suriname in Zuid Afrika, Terence Gompel, heeft op wereld gebedsdag presentaties gehouden over Suriname.
[quads id=1]

Leren over Suriname

In de ochtenduren werden de leerlingen van de Nantes Primary School in Pretoria toegesproken en konden ze enkele Surinaamse woorden leren. Gompel kreeg veel bijval van de kinderen toen hij de overeenkomsten tussen de Nederlandse taal en het Afrikaans belichtte. Het ontlokte veel hilariteit.
[quads id=1]

Hij was uitgenodigd

De Surinamer die uitgenodigd was om in de avonddienst te participeren in de Full Gospel Church in Eersterust, Pretoria, benadrukte de etnische samenstelling en de vele mixtypen die Suriname kent. Het feit dat deze etnische groepen vredelievend naast elkaar leven werd erg gewaardeerd temeer daar Zuid Afrika nog herstellende is van de Apartheidsperiode.

In Pangi’s gekleed

Special voor deze gelegenheid heeft Gompel enkele aanwezige vrouwen in pangi’s gekleed. Er is bij beide gelegenheden gebeden voor ons mooi land Suriname.

Terence Gompel
[quads id=1]

Suriname thema land

Suriname is het themaland geweest voor Wereldgebedsdag 2018. In 170 landen is er gebeden voor ons land. Het thema was “Geheel Gods schepping is zeer goed!”

Ook in Suriname werd Wereld Gebedsdag groots opgepakt. Bekijk de video daarover:

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.