Robbi Lachmising moet vertrekken bij Luchtvaartmaatschappij Suriname ( SLM )

slm Suriname

Robbi Lachmising moet 3 april vertrekken als directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Dat is hem schriftelijk meegedeeld door de aandeelhouder van het bedrijf, de staat Suriname.
[quads id=1]

SLM directeur eigenlijk per direct ontslagen

In feite wordt Lachmising per direct ontslagen maar is een constructie bedacht om op basis van een bestaand contract dat tot 3 april loopt, met hem te breken. Dit contract zou in januari zijn vervangen door een brief van de chef-staf van het kabinet van de president, Peggy Bilkerdijk-Bouterse, waarin was vastgelegd dat Lachmising in ieder geval tot juni zou aanblijven. .

Wantoestanden bij de SLM

Het ontslag van Lachmising heeft alles te maken met de onthullingen in de afgelopen periode in de Ware Tijd over wantoestanden bij de SLM en het in het gevaar brengen van de vliegveiligheid. Zelf had Lachmising tot 2020 directeur willen blijven van de SLM, wat hij enkele dagen geleden zelf publiekelijk heeft bevestigd.
[quads id=1]
slm Suriname

Kritisch gekeken naar de leiding

Op de luchthaven wordt met een kritisch oog gekeken naar de leiding van de diensten die betrokken zijn bij alles wat te maken heeft met de vliegveiligheid. DWT verneemt dat in de afgelopen dagen president Bouterse zich heeft laten informeren over ernst van de situatie op de luchthaven, waarna in het afgelopen weekeinde het besluit zou zijn genomen Lachmising niet langer te handhaven.
[quads id=1]
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.