Video – Penitentiaire ambtenaren Suriname volgen kader opleiding

politie kaderopleiding

De 61 Surinaamse penitentiair ambtenaren eerste klasse, die maandag aan een kader opleiding van tien maanden zijn begonnen, zullen bij succesvolle afronding worden bevorderd in een naast hogere rang.
[quads id=1]

Moeten na twee jaar doorstromen

Dat had al gebeurd moeten zijn, maar er is oponthoud opgetreden. De deelnemers komen uit verschillende districten. Volgens een wettelijk voorschrift mag een penitentiair ambtenaar eerste klasse slechts twee jaar in deze functie dienen om vervolgens door te stromen.

Kunnen eindelijk bevorderd worden

“Met deze kaderopleiding kunnen ze eindelijk bevorderd worden als zij deze succesvol afronden,” vertelt Patricia Karsters, die de opleiding coördineert. “Met deze opleiding geven wij deze ambtenaren de gelegenheid om een leidinggevende functie te bekleden. Wij bieden ze niet alleen de mogelijkheid om te bevorderen, maar ook dat zij goed in hun nieuwe functie als onderofficier zullen fungeren,” zegt Karsters.
[quads id=1]

Achterstand wegwerken

Ze stelt dat het streven is om de achterstand in bevordering zo snel mogelijk weg te werken. In dat kader zal, wanneer de huidige groep ambtenaren is klaargestoomd voor doorstroming, direct een kaderopleiding beginnen voor de volgende groep.

Je mag geen strafblad hebben

Voordat de cipiers kunnen beginnen aan de kaderopleiding worden zij gescreend. “Als je een strafblad hebt of te veel hebt verzuimd kun je helaas niet meedoen.” De opleiding wordt verzorgd in het Opleidingscentrum van de penitentiaire ambtenaren bij de gevangenis te Santo Boma.
Bekijk hier de video erover:
[quads id=1]

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.