Ouders 14-jarige Surinaamse voetbalster beschuldigen trainer Oehlers van misbruik

voetbal Suriname

R. Oehlers is op verdenking van intiem misbruik van een veertienjarige voetbalster aangehouden, nadat de ouders van het meisje een klacht hadden ingediend.
[quads id=1]

Misbruik onder druk?

Volgens berichten zou hij ontucht hebben gepleegd met één van zijn pupillen bij damesvoetbalvereniging SRD. Het meisje is door de trainer onder druk te zijn gezet, zo blijkt uit sms-berichten tussen het tweetal.

Clubeigenaar Marijke Satijo zegt tegenover de Ware Tijd dat na onderzoek blijkt dat deze zaak zich sinds vorig jaar afspeelde. “Het is voor iedereen een schok, want ik ken Oehlers van de trainersopleiding.” Satijo stelt dat de clubleiding vrij met de meisjes omgaat en dat het nieuws als een verrassing komt. “Om eerlijk te zijn ben ik pas sinds maandag tot het besef gekomen dat hij haar heeft misbruikt.”
[quads id=1]

Ze werd gewoon gedwongen

De situatie zou pas de afgelopen drie weken aan het licht zijn gekomen. Satijo kan niet met zekerheid aangeven hoeveel keren het meisje is misbruikt. “Het was gewoon vreselijk toen ik het las. Ze leende zich niet ervoor, maar werd gewoon gedwongen”, zegt Satijo over de sms-communicatie. Ze heeft eerder een coach bedankt, die ook probeerde meisjes te misbruiken.

voetbal FamilieNieuws Suriname overleden
Robinhood-bestuurslid Stanley Akum wil voorlopig niet reageren. Oehlers is namelijk ook als U-15 en U-17 coach aan de club verbonden. “Ik weet heel weinig en hoor dat het niet waar is. Wij willen eerst weten wat waar is alvorens wat erover te zeggen” aldus Akum. Mocht blijken dat Oehlers schuldig is “dan is het een vervelende zaak. Laten wij echter niet te ver op zaken vooruitlopen en het onderzoek afwachten.”
[quads id=1]
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.