Curtis Hofwijks is lid van de nieuwste politieke partij van Suriname: PRO

pro politiek

De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) wordt Surinames nieuwste politieke partij. PRO maakt zich op om als alternatief deel te nemen aan de verkiezingen van 2020.
[quads id=1]

Hofwijks is 1 van de bestuursleden

Voorzitter van de nieuwe partij wordt de advocaat Gerold Sewcharan en ondervoorzitter wordt Joan Nibte, eveneens advocaat. De overige bestuursleden zijn Curtis Hofwijks van de activistenbeweging ‘We zijn moe’, Benito Pick, Jennifer Wong Swie San, Antoon Karg en Bryan Boerleider.

We zijn moe

Wanneer de proclamatie plaatsvindt is nog niet duidelijk. de Ware Tijd verneemt dat nog enkele formaliteiten in orde gemaakt dienen te worden. Hofwijks en Boerleider hebben zich de afgelopen periode geprofileerd tijdens de protestdemonstraties die op gang werden gebracht door ‘We zijn moe’ en later ondersteuning kregen van de vakbeweging, bedrijfsleven en oppositiepartijen.
[quads id=1]

Lid van Centraal Hoofdstembureau

Sewcharan heeft de afgelopen periode vooral door kritische stukken in de media zijn kijk gegeven op sociaal-maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Nibte is in 2005, 2010 en 2015 betrokken geweest bij de organisatie en toezicht tijdens de verkiezingen als lid van het Centraal Hoofdstembureau. Zij was op voordracht van de SPA in dit orgaan benoemd.

Ruim twee weken geleden proclameerde Maisha Neus, een van de prominente activisten bij de anti-regeringsgezinde demonstraties haar eigen politieke partij, STREI. Politiek-analisten en commentatoren hebben de afgelopen weken aangegeven dat met de oprichting en deelname van nieuwe politieke partijen aan de verkiezingen de zoveelste versplintering van het electoraat zal ontstaan. Of zij daadwerkelijk iets in de melk te brokkelen zullen hebben, wordt betwijfeld.
[quads id=1]

Zondag in het programma ‘Welingelichte kringen’

Op vragen van panelleden zondag in het programma ‘Welingelichte kringen’ op Radio ABC of zijn partij de leiders van de protestacties geen plek heeft aangeboden in zijn organisatie, antwoordde VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi dat dat wel is gedaan. Hij merkte daarbij op dat er echter indicaties waren dat bepaalde personen de protestacties gebruikten om een politieke carriere te lanceren, maar hun eigen organisatie wilden oprichten.

Ook Wim Bakker timmerde aan de weg

Voormalig voorzitter van de NPS-afdeling Paramaribo, John van Coblijn, kondigde begin dit jaar aan dat hij eind januari een nieuwe politieke organisatie zou proclameren die ook zal deelnemen aan komende stembusgang. Van die proclamatie is tot nu toe niets gemerkt. De afgelopen periode timmerde ook toenmalig NPS-assembleelid Wim Bakker met het platform Seti SRnan aan de weg. Of deze beweging ook getransformeerd zal worden naar een politieke partij is tot nu toe niet bekend.

Foto van NU.SR
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.