Anoniem: Moet het leven van een schoondochter echt een straf zijn?

Ik ben Usha. Ik ben een schoondochter. En mijn leven is een hel. Ik schrijf jullie omdat ik mezelf een aantal dingen afvraag. Waarom moet ik zoveel verantwoordelijkheden dragen als schoondochter?
[quads id=1]

Hij zegt dat ik een slechte schoondochter ben

Ik woon thuis bij mijn vriend Anand samen met mijn schoonvader Kries en schoonzus. Ik doe meer dan hun eigen dochter. Ik werk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en ik zorg ervoor dat er eten op tafel staat. Elke dag! Toch wordt er door mijn schoonouders de hele dag door geklaagd. Mijn schoonvader zit rond te vertellen op straat dat ik niet kook en dat ik een slechte vrouw ben voor Anand.
[quads id=1]

Ik doe alles

Ik kook bijna elke dag thuis, maar toch vindt hij dat ik niet aan mijn verplichtingen als vrouw voldoe. Hij vindt dat hij direct moet eten zodra hij opstaat uit bed. Ik doe altijd eerst mijn huishoudelijk werk maar hij vindt dat ik dat moet laten. Hij doet zelf helemaal niets. Hij slaapt de hele dag. Hij wil een luxe leven leiden. En verzorgd worden.

Nog niet getrouwd
schoonouders
Foto van Naukri Nama

Ik zeg jullie. Ik ben nog niet eens getrouwd hoor. En nu al zoveel problemen. Hij is zelfs klachten gaan geven bij mijn ouders. Die man is vreselijk ondankbaar. Terwijl ik elke dag zo mijn best doe. Gelukkig lijkt mijn vriend helemaal niet op zijn vader. Hij is zeer gelukkig met mij, maar mijn schoonouders zijn het probleem.

Ze zijn ondankbaar

Ze zijn ondankbaar. Zijn moeder kan gewoon niet aanzien dat hij gelukkig is met mij. Wat voor een moeder ben je dan? Juist moest je blij zijn voor je zoon. Die schoonmoeder woont niet eens hier in huis hoor. Ze zijn gescheiden. Maar toch bemoeit ze in ons leven.

Ze trekken aan mijn haar

[quads id=1]
Soms komt ze hier en neemt ze mijn spullen weg. Of mijn schoonzus doet het.  Bijvoorbeeld als ik iets voor mezelf heb gekocht. Als ik dan om mijn spullen vraag komen ze met me vechten. Ja, echt ze vechten. Ze trekken aan mijn haren en schelden me vies en vuil. Mijn schoonmoeder samen met mijn schoonzus. Ze haten me omdat ik in het huis woon.

Ik heb respect

Ik doe niets terug, ik zou ze moeten klappen. Maar uit respect doe ik niets. Ze willen dat ik wegga. Ze willen me gewoon vermoorden. Zo erg haten ze mij. Ze zijn tegen mijn relatie met Anand. Mijn schoonmoeder en schoonzus zijn vreselijk negatief.

Waarom zijn ze zo?

Ook mijn schoonvader zegt vaak dat ik liever weg kan gaan. Hij heeft neks met mij te maken. Al zou ik dood neervallen. Hij spangt zich niet. Waarom zijn schoonouders zo? Ik weet dat ze niet allemaal zo zijn hoor. Meestal degene uit gebroken gezinnen.
[quads id=1]
Ik vind het zo zielig voor mijn vriend om weg te gaan. Maar wat is dan een oplossing? Moeten we om zijn ouders uit elkaar gaan? Of apart van elkaar gaan wonen? Ik kan wel terug gaan naar mijn ouders. Maar ik kan mijn vriend toch niet zo achterlaten? Of wel? Want ik kan dit echt niet meer aan. Usha

Gerelateerde verhalen (klik op de foto om ze te lezen):
Anoniem: Ik word niet geaccepteerd door mijn creoolse schoonmoeder
mijn schoonnmoeder anonieme verhalen FamilieNieuws Suriname

Anoniem: Zijn alle Surinaamse schoonmoeders zo?

Verhaal in samen werking met de group: Paranormale & vreemde gebeurtenissen

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.