Twee jonge meisjes meegenomen door nep politieagent te Kwatta – Paramaribo

politie Suriname

Een manspersoon van creoolse komaf heeft zich op vrijdag 2 maart in de middaguren begeven naar een adres in het resort Kwatta. Hij reed in een zwart gelakt voertuig, vermoedelijk van het merk Toyota Ist. Hij gaf aan van de jeugdpolitie te zijn.
[quads id=1]

Hij droeg een vest met opschrift politie

Deze manspersoon had een kogelvrije vest aan met het opschrift politie aan de voor-en achterzijde. Op het adres gaf hij de namen van twee jeugdige meisjes door die volgens hem mee moesten voor een onderzoek. Bij zich had hij ook een briefje dat hij toonde aan de ouders van de twee jeugdigen.
[quads id=1]

De ouders hebben de meisjes meegestuurd

De ouders hebben na aandringen van deze “psuedo agent” de meisjes meegestuurd. De manspersoon reed weg met de twee meisjes en voerde op een bepaald moment terwijl hij reed een telefoongesprek, waarbij hij aangaf aan de persoon aan de andere kant van de telefoon dat hij de twee meisjes aan boord had.

De meisjes vertrouwden de zaak niet meer

Aan de hand van het gesprek dat de manspersoon voerde, vertrouwden de meisjes de zaak niet meer. Het gelukte hen op een bepaald moment, toen de manspersoon bij het verkeerslicht dat op rood stond moest stoppen, snel uit het voertuig te stappen en weg te rennen en hulp te zoeken. Kort hierna meldde zij zich met de ouders bij de politie.
De politie van Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.
[quads id=1]

De politie vraagt een ieder om alert te zijn

De politie doet een dringend beroep op een ieder om alert te zijn. Stuurt u uw jeugdige kinderen niet zo maar mee. Iedere agent is verplicht zich te legitimeren. Vraagt u naar het legitimatie bewijs. Indien u toch nog twijfelt neemt u contact op met de Centrale Meldkamer van de politie op het nummer 115.

Neem contact met het bureau

Indien het gaat om Jeugdigen mag u ook bellen met de afdeling Jeugdzaken op het nummer 404687, om te verifiëren of er inderdaad een onderzoek is gestart waar uw jeugdige bij is betrokken.

meisje

Leer uw kinderen om hulp te roepen

Leert u uw kinderen om hulp te schreeuwen indien zij gedwongen worden in te stappen in een voertuig!!
Wij doen een beroep op de samenleving dit bericht zoveel als mogelijk te delen.
[quads id=1]
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.