OBS: “School bus en NVB vervoer Suriname vanaf maandag compleet lam!!”

school bus Suriname

Update:
Bus- en boothouders die zorgen voor school- en staatsvervoer rijden of varen maandag niet. Zij zijn moe van beloftes van de overheid over de tariefverhoging, die maar niet worden ingelost.
[quads id=1]

School bezoekers moeten rekening houden hiermee

Aan de leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is beloofd dat ze een tariefverhoging krijgen van 25 procent in plaats van 40 procent die aanvankelijk met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme was overeengekomen.

Duizenden mensen zullen gedupeerd zijn

Door de nieuwe staking zullen duizenden mensen zoals leerlingen, leerkrachten en overige werkers gedupeerd worden. De transporteurs wilden dat de verhoging eind februari zou ingaan, maar dat is niet gebeurd. Ook was besloten dat de aanpassing met terugwerkende kracht betaald zal worden. Daarnaast hadden de vervoerders geld van twee maanden in één keer willen ontvangen.
[quads id=1]
De OBS zou zaterdag praten met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, maar dat gesprek is waarschijnlijk niet doorgegaan. Het personeel van het Nationaal Vervoersbedrijf heeft enkele dagen terug het werk neergelegd, omdat het geen salaris heeft ontvangen. Er is geen subsidie gestort voor het bedrijf.
Bron: DWT


Het feit dat het bestuur van de Organisatie voor Bus- en Boothouders in Suriname, keer op keer de overheid moet attenderen op het tijdig nakomen van de gemaakte financiële afspraken, mocht niet baten.
[quads id=1]

School bus vervoer in gevaar

Zoals reeds was aangekondigd, is het schoolvervoer vanaf maandag ernstig in gevaar. Deze keer spreekt het OBS-bestuur niet in termen van een overmachtssituatie, maar van een totale lam legging.

Nog steeds geen loonsverhoging

Daaraan zullen ook de bus- en boothouders van het Nationaal Vervoerbedrijf participeren.
[quads id=1]
De betreffende autoriteiten hebben namelijk wederom hun financiële verplichtingen jegens hen niet voldaan; de loonsverhoging van 40% heeft nog steeds geen gestalte gekregen, terwijl de tariefaanpassing sedert 21 juni 2017 is vastgelegd in een principeovereenkomst.

school bus

Ze kunnen niet anders

De exorbitante verhogingen van vrijwel alle goederen en diensten, vooral van de broodnodige brandstof, heeft de schoolvervoerders en NVB-vervoerders in een lastig parket gemanoeuvreerd.
[quads id=1]
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.