Het ministerie is bezig geweld op scholen in Suriname aan te pakken

mishandeling leerkracht

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft al een aanvang gemaakt met het plaatsen van pedagogische werkers op verschillende scholen.
[quads id=1]

Het geweld op scholen is aan het stijgen

Dit om het stijgende aantal gevallen van vechtpartijen en alle andere vormen van geweld op scholen te voorkomen en terug te dringen. Op het drop-out-probleem wordt hiermee ook gelijk aangepakt. Het gaat om pedagogen die getraind zijn door de afdeling Begeleiding van het ministerie.

Een aantal scholen hebben al pedagogen

“Het ministerie heeft op dit moment pedagogen belast met de extra zorg die deze leerlingen nodig hebben”, zei waarnemend Onderwijsminister Patrick Pengel donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Scholen die momenteel al beschikken over deze deskundigen, zijn de H.G Sylvesterschool, Mulo Debi Sahai en de Tata Colinschool.
[quads id=1]

Was reeds in november beloofd

Het plaatsen van deze begeleiders was reeds in november beloofd nadat een leerling van een lbo-A school in Paramaribo een leerkracht had mishandeld en een andere leerling het geval had gefilmd. Het filmpje was uiteindelijk op Facebook te zien en heeft voor opschudding gezorgd in de samenleving. Op dit moment wordt volgens Pengel ook het project ‘Integrale aanpak van de zorgverbreding’ uitgevoerd, waarbij door de afdeling Begeleiding wijkteams worden ingesteld.

Korte termijn doelstelling

De korte termijn doelstelling is dat de wijkteams bemenst worden met minimaal 1 schoolbegeleider, een zorgcoördinator en een maatschappelijke werker die verantwoordelijk zullen zijn voor een rayon, wijk of cluster.
[quads id=1]

Eerdere berichten:
Video – Leerling die leraar mishandelde wordt mogelijk afgeschreven
mishandeling leerkracht

Update Snoepzakdrama: Moeder biedt leerkracht haar excuses aan

Foto Leerkracht: Actionnieuws Suriname

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.