Romario krijgt 20 jaar straf voor moord op 17-jarige vriendin Janice Scheltema

scheltema Janice

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft maandag vonnis gewezen in de levensberovingszaak van de 17-jarige Janice Scheltema.
[quads id=1]

Ze was de vriendin van Romario

Zij veroordeelde de 27-jarige verdachte Romario Vanan conform de eis, namelijk een gevangenisstraf van 20 jaar met aftrek. De verdachte heeft zijn vriendin op woensdag 25 mei 2016 om het leven gebracht door middel van steekverwondingen. Uit het onderzoek blijkt dat Janice en Vanan elke dag ruzie hadden, waardoor zij terugging naar haar ouderlijk huis. Het slachtoffer werd op dinsdag 24 mei door haar vriend gebeld met de mededeling dat hij de relatie had beëindigd.
[quads id=1]

Hij belde zijn vriendin om spullen te komen halen

Hij hield haar ook voor dat ze haar persoonlijke spullen moest ophalen. Janice ging de volgende dag samen met haar zus met een auto om haar spullen op te halen. Ze ging de woning binnen, waarna haar ex-vriend Vanan de deur dichttrok. Kort daarna hoorden de inzittenden van de auto een gegil. Zij snelden het huis binnen en zagen dat Janice door Vanan met een scherp voorwerp was neergestoken. Zij wisten hem te ontwapenen en schakelden toen de politie in. Vanan werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook het scherp voorwerp werd door de politie in beslag genomen.

scheltema Janice

De eis was 20 jaar

In deze strafzaak had de openbare aanklager Roy Elgin een celstraf van 20 jaar gevorderd. Hij achtte moord wettig en overtuigend bewezen. Volgens het OM had de verdachte het slachtoffer gelokt naar de woning. Hij had haar gebeld en gevraagd om haar spullen te halen, met dien verstande dat hij van die gelegenheid gebruik kon maken haar iets kwaad aan te doen. De verdachte heeft willens en wetens gehandeld.
[quads id=1]

Hij wilde haar vermooren

Hij heeft opzettelijk het slachtoffer verwond met de bedoeling dat zij het leven moest laten. In deze zaak heeft advocaat Hedley Derby gepleit. Hij gaf aan dat er een ruzie was ontstaan tussen het slachtoffer en de verdachte. De verdachte geeft toe het slachtoffer te hebben gestoken. De raadsman verzocht de rechter om niet mee te gaan met de hoge strafeis van de vervolging en de verdachte een kans te willen geven. De rechter was kort over het bewijs. De verdachte heeft het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofd.

[quads id=1]

Zoals door de officier aangehaald, heeft de rechter het bewijs overgenomen en Vanan conform de eis veroordeeld.

Geschreven door Saskia Bandhan
Foto van Actionnieuws Suriname
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.