Gaat Hakrin bank ondernemer aanklagen “wegens leugens en laster”?

Thermen Hermitage

De Hakrin bank bereidt een strafklacht voor “wegens leugens en laster” tegen de ondernemer Rebien Gangaram-Panday.
[quads id=1]

Dat stelt de bank directeur

Dat stelt bankdirecteur Jim Bousaid tegenover de Ware Tijd naar aanleiding van ernstige beschuldigingen die de ondernemer tegen de Hakrinbank heeft geuit. Gangaram-Panday, directeur-eigenaar van het gezondheids- en ontspanningsbedrijf Thermen Hermitage, beschuldigde de bank onder andere op de Facebook-pagina van zijn onderneming van malversatie en bedrog.

Thermen Hermitage
[quads id=1]

Volgens de zakenman is er valsheid in geschrifte gepleegd

Er is volgens de zakenman valsheid in geschrifte gepleegd in een zaak waarbij de bank een krediet die hij bij een andere financiële instelling had, had overgenomen. Notarissen en rechters zouden bij een “misdadig netwerk van corruptie” zijn betrokken, meent Gangaram-Panday, om hem zijn bedrijf te ontnemen.

Terreinen zijn verkocht voor SRD 1.750.000

Na een rechterlijk vonnis dinsdagmorgen zijn enkele uren later twee terreinen waarop Thermen Hermitage is gevestigd bij een door de Hakrinbank gelastte veiling verkocht voor SRD 1.750.000.

De lening was niet afgelost

Door een dispuut met de bank was de lening niet afgelost en was daarbovenop boeterente gekomen. Gangaram-Panday zegt zelfs een verklaring van de Europese Investeringsbank (EIB) te hebben overgelegd om aan te tonen dat zijn lening niet kan worden overgedragen aan een andere bank. Deze “feiten” zouden tijdens de rechtszaken zijn genegeerd, stelt de ondernemer.
[quads id=1]

Journalisten kunnen ook rekening houden met een strafklacht

Het geld voor de lening die hij afsloot bij een Trinidadiaans bedrijf werd gehaald uit een fonds dat was ondergebracht bij de EIB. “De bank reageert niet inhoudelijk op individuele gevallen van klanten”, zegt Hakrinbank-directeur Bousaid desgevraagd. Hij voegt eraan toe dat indien journalisten “onjuiste berichten en laster verspreiden” rekening moet worden gehouden dat ook tegen hen een strafklacht wegens laster zal worden ingediend.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.