Bouterse instrueert minister om in te grijpen! Zanderij – Suriname – SLM

slm Suriname

De regering heeft volgens president Desire Bouterse de opdracht gegeven om de samenwerking met het bedrijf dat de belading van vliegtuigen voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) doet, stop te zetten.
[quads id=1]

Volgens president Bouterse is er ondermaats gepresteerd

Vanwege de SLM is er niks verkeerds gedaan maar het bedrijf zoals door het staatshoofd is aangehaald, heeft zich niet aan de regels en afspraken gehouden. Bovendien is er volgens de president ondermaats gepresteerd.

Vliegveiligheid van passagiers

Het staatshoofd sprak in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandeling. Eerder kwam in het nieuws dat er een bepaalde situatie zich voordoet binnen het bedrijf die erin kan resulteren dat de vliegveiligheid van de passagiers niet meer gegarandeerd is.
[quads id=1]
De president zegt anderhalf jaar bezig te zijn geweest met de situatie waarbij er onder meer is gesproken met het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beladen.

Geen verbetering

Desondanks is er geen verbetering opgetreden meent de president. Mogelijkerwijs zou er wel een veiligheidsrisico kunnen ontstaan wanneer er niet wordt ingegrepen, aldus de president.

Vliegtuigmaatschappijen zijn bezorgd

De regering heeft nota genomen van de brieven van diverse vliegmaatschappijen die ook hieromtrent hun bezorgdheid hebben geuit. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie moet via de geëigende structuren ingrijpen en dit bedrijf de wacht aanzeggen.

We moeten snel handelen

President Bouterse gaf aan, dat er uitgekeken wordt naar een ervaren bedrijf dat de veiligheidsvoorschriften en regels naleeft. Het is belangrijk dat wij snel handelen, benadrukte het staatshoofd.
[quads id=1]

Bron: DeBoodschap

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.