Rovers Guillermo, Otmar en Fabian aangehouden te Paramaribo

Rovers aangehouden

Wetsdienaren van de Motor Surveillance Dienst (MSD) hebben op maandag 26 februari drie rovers aangehouden.
[quads id=1]
De MSD’ers zagen de drie verdachten via het dak van een juwelierszaak aan het Neumanpad klauteren waarna zij wegrenden. Een van de wetsdienaren loste waarschuwingsschoten om de verdachten op andere gedachten te brengen. Zij vroegen via de Centrale Meldkamer naar assistentie en speelden andere politie eenheden hierop in.

Het gelukte de MSD’ers de drie verdachten aan te houden. Het betreft bij deze de verdachten Guillermo P. (32), Otmar P. (34) en de 30-jarige Fabian D.
[quads id=1]
Voorlopige onderzoek wees uit dat deze drie verdachten een inbraak hebben gepleegd in een juwelierszaak aan de Maagdenstraat.

Het drietal is het perceel opgegaan via de achterzijde aan het Neumanpad en drongen het gebouw binnen via het dak. Met snijmachines zijn het plafond en wanden opgesneden. Ook het dievenijzer is losgeschroefd. De inbrekers zijn in de winkel blijven wachten op de openingstijd van de zaak.
[quads id=1]
De juwelier maakte in gezelschap van zijn vrouw de zaak open op 26 februari. Daarbij schakelde hij het alarm uit en maakte de brandkast open om de sieraden uit te stallen. Bij die gelegenheid werd hij overvallen door de criminelen en werden de sieraden buitgemaakt. Zijn partner werd overrompeld om niet te schreeuwen.
Rovers aangehoudenNa hun daad vluchtten zij via de zelfde weg. Tijdens hun vlucht werden zij op heterdaad betrapt door de MSD’ers die op dat moment voorbijreden. De drie rovers zijn toen aangehouden. Op hen zijn er twee vuistvuurwapens en een deel van de buit aangetroffen en in beslag genomen.

De politie vermoedt dat er meerdere verdachten in het spel zijn.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is dit trio in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Bron: KPS