32-jarige Andy omgekomen door schotverwonding door rovers op zee

zee roof Suriname

De 32-jarige kapitein Andy Skeete is vorige week overleden aan een schotverwonding die hij opliep tijdens een zeeroof op de Marowijnerivier.
[quads id=1]

15 rovers op zee

De redactie verneemt dat zijn vissersboot woensdagavond is overvallen door ongeveer vijftien zeerovers die kwamen aanvaren met drie boten.

zee roof
Het lichaam van de vermoorde kapitein wordt weggedragen om vervoerd te worden naar het mortuarium. Foto: Anthony Janki

Naar verluidt hebben zij geschoten en is de kapitein direct in de buikstreek getroffen. De rovers sloten de vier andere bemanningsleden op in de cabine, plunderden vervolgens de boot en vertrokken. Nadat de boot drijvend de oever bereikte, konden de mannen zich bevrijden om hulp te zoeken. Zij lieten de kapitein, die reeds was overleden, in de boot achter.
[quads id=1]

De politie vond het lichaam op de boot

De vier bemanningsleden hebben twee dagen gelopen voordat zij hulp kregen van andere vissers. Leden van de kustwacht en de maritieme politie gingen op onderzoek uit en vonden het ontzielde lichaam van Andy Skeete in de directe omgeving van de boot. In het belang van het onderzoek is het in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten heeft de zaak in onderzoek.
[quads id=1]
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.