16-jarige veroordeeld voor het hebben van omgang met een 12-jarig meisje

omgang Suriname

Henk H. (16) is maandag op de zitting gevonnist voor 8 maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Hij kreeg een proeftijd van drie jaar.
[quads id=1]

Ontucht met een meisje

De verdachte die reeds in vrijheid was gesteld, hoeft niet in de bak. Kantonrechter Siegline Wijnhard vindt dat het bewijs is geleverd dat hij ontucht heeft gepleegd. Zij is meegegaan met de strafeis van het Openbaar Ministerie.

Het meisje is ook minderjarig

De rechter heeft ook in overweging genomen dat Henk H. eerder was aangehouden voor ontucht met hetzelfde slachtoffer. Het meisje is ook minderjarig. Om zijn leeftijd werd hij toen in vrijheid gesteld. Henk H. werd opnieuw aangehouden nadat hij weer in de fout ging.
[quads id=1]

Is het meisje ook fout?

Het meisje verklaarde tijdens de zitting dat zij vrijwillig met een vriend van Henk H. is meegegaan naar het vliegveld van Washabo. Daar werd zij betast. Eerder had zij verklaard omgang met de veroordeelde te hebben gehad, maar hierop is zij terug gekomen.

misbruik
Voorbeeldfoto
Ze is pas 12 jaar

Shantie Mangre die de verdachte bijstond, vroeg de rechter om haar cliënt niet te veroordelen. Zij voerde aan dat het meisje uit vrije wil ingegaan is op de uitnodiging. De rechter was het niet mee eens dat hier sprake is van medeplichtigheid. Zij wees erop dat het meisje slechts 12 jaar is. De rechter was het eens met het Openbaar Ministerie dat wettig en overtuigend bewijs is geleverd.
[quads id=1]
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.