Video – 6 maanden meisje Hannah Simons met geweld ontvoerd (Nederland)

Baby ontvoerd

De zes maanden oude Hannah Simons, die vanmorgen door haar biologische ouders werd ontvoerd van een parkeerplaats in het Brabantse Eersel, stond onder zorg van jeugdzorg wegens vermoedens over ernstige mishandeling.
[quads id=1]

De politie heeft een Amber Alert uitgestuurd. Het kind is volgens de politie ‘onder dwang meegenomen’.

De pleegmoeder van Hannah kwam vanmorgen met het halfjaar oude meisje uit de Lidl op de parkeerplaats aan de Nieuwstraat in Eersel gelopen. Daar werd het meisje met Maxi-Cosi en al door een van haar ouders uit de handen van de verzorgster gegrist.

Gegil en gekrijs

,,Ik hoorde een ontzettend gekrijs en gegil”, vertelt buurtbewoonster Colette Megens die vanuit haar appartement over de parkeerplaats uitkijkt. ,,Aan de kant waar mensen normaal de parkeerplaats oprijden is hij eruit gepeerd zo hard hij kon.”

Ik hoorde een ontzettend gekrijs en gegil.

[quads id=1]
De ouder ging er vervolgens vandoor in een zwarte Mercedes SUV. ,,Hij reed in een grote donkere auto, gaf goed gas en was weg”, vervolgt Megens. ,,De auto reed richting de Nieuwstraat, vanaf daar kun je richting de Markt”, weet de bewoonster. Ze zag hoe de pleegmoeder ontredderd achterbleef op de parkeerplaats. ,,Ze liep heel hard te gillen en noteerde nog gauw het nummerbord van de auto.”

De baby is uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. Haar ouders werden aangehouden voor mishandeling. Dat staat in uitspraken van de rechtbank in Den Bosch over het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de baby uit huis en onder toezicht te plaatsen.

Voor het letsel was geen medische oorzaak. Wie het heeft veroorzaakt is voor zover bekend nog niet vastgesteld. De beide ouders ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld.

Signalement

Baby ontvoerd

Bekijk hier de foto

De politie benadrukt dat de baby ‘in gevaar is’ en is een grootschalige zoektocht gestart naar de Mercedes met kenteken 94-GK-PB. De politie roept mensen op om uit te kijken naar het kindje en haar ouders. Van de 25-jarige Rowan Simons en zijn 26-jarige vriendin, Kim de Laat zijn foto’s vrijgegeven.

Vanmiddag liet de politie weten nog geen enkel idee te hebben waar Hannah is en zegt rekening te houden met meerdere scenario’s. ,,Hierbij worden alle beschikbare middelen ingezet.” Daarbij heeft de politie ook contact opgenomen met collega’s in België en Duitsland.

Waarschuwing

[quads id=1]
De ouders, beide afkomstig uit het Brabantse Handel, kwamen eerder in het nieuws omdat zij een spoor van oplichting, verduistering en bedreiging veroorzaakten. Zo probeerde Rowan Simons een garagehouder een auto af te troggelen door hem een auto die niet van hem was, als onderpand aan te bieden. Kim de Laat lichtte een Rotterdamse manage op bij de verkoop van een paard.

Veel slachtoffers deden aangifte, waarop de politie een onderzoek begon. Op Facebook werd een waarschuwing tegen het duo massaal gedeeld. Meer dan dertig gedupeerden hebben zich al gemeld. Het stel zou inmiddels uit elkaar zijn. De man woont naar verluidt in België, de vrouw woont nog in Handel. Waarom baby Hannah al op zo jonge leeftijd onder zorg van pleegzorg staat, is onbekend. De politie meldt in het opsporingsbericht dat ‘de veiligheid van het kind in gevaar is’.

Volgens Jeugdzorg Nederland komt het zelden voor dat ouders hun kind dat onder toezicht staat terughalen. ,,Wat wel eens gebeurt is dat kinderen die opgenomen zijn in een gesloten jeugdzorginstelling te laat terugkomen van verlof”, weet woordvoerder Eva de Vroome van Jeugdzorg Nederland. ,,Maar zoiets als dit komt volgens ons niet vaak voor.”
[quads id=1]

Bekijk hier de video:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.