Politie oproep: Let op er zijn valse dollar biljetten in Suriname onderschept

hotel Suriname

Een benadeelde heeft op zaterdag 16 februari aangifte gedaan van oplichting bij de politie van het ressort Meerzorg.
[quads id=1]

Dollars door dames ingewisseld

De aangever is filiaalhouder van een overmakingsbedrijf en verklaarde een geldsbedrag van USD 300 te hebben gewisseld voor twee dames.

De dollars bleken nep te zijn

Dit bedrag zou de filiaalhouder op dezelfde dag wisselen bij een cambio. Bij de cambio aangekomen, bleken de biljetten vals te zijn. De benadeelde deed aangifte bij de politie.

dollars valuta

Moeilijk te onderscheiden van nep

De bankbiljetten die in beslag zijn genomen vertonen bijna geen verschil met de originele bankbiljetten, waardoor het erg moeilijk is om met blote ogen vast te stellen dat deze vals zijn.
[quads id=1]

De vrouwen worden opgespoord

De vrouwen worden opgespoord. De politie doet een beroep op de samenleving om bij het accepteren van USD 100 bankbiljetten eerst goed na te gaan of deze biljetten niet vals zijn. U kunt zich liever wenden tot een cambio waar de medewerkers erop getraind zijn om valse biljetten te kunnen herkennen.
Hoe kun je echt en nep onderscheiden? Bekijk de video:
[quads id=1]

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.