Video – Surinaamse leerkrachten protesteren bij begrafenis collega

Bij de begrafenis van Lucille Wills, leerkracht van de Sint Aloysius basisschool, zal een protestactie worden gevoerd.
[quads id=1]

Handen af van Leerkrachten

Volgens de deelnemende vakbonden moet het een ‘signaal naar de gemeenschap’ zijn. “Handen af van leerkrachten”, zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Associatie van Leerkrachten in Suriname, Als, en lerarenvakbond BvL. Wills bezweek aan de gevolgen van een hartaanval. Kort te voren was ze verwikkeld in een woordenwisseling.

De gemeenschap moet bewust wordengemaakt

Een ouder vond het nodig rekenschap te vragen over de bejegening van een pupil. Het moet er nogal hevig aan toe zijn gegaan. De vakbonden vinden het erg genoeg om leerkrachten op te roepen tot een protest bij de school, wanneer het lijk van Wills er langs komt. “De actie moet de gemeenschap er van bewust maken dat we als vakbond niet tolereren dat onze leerkrachten worden aangevallen”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname.
[quads id=1]

Incidenten nemen toe

Incidenten waarbij leerlingen of ouders leerkrachten te lijf gaan, nemen toe. Onlangs nog werd in de media breed uitgemeten hoe een ouder een onderwijzeres er van langs gaf. Het gebeurde met dezelfde houten meetlat waarmee de leerkracht eerder het kind kastijdde.

Er moet beter gecommuniceerd worden

De vakbonden pleiten voor communicatie tussen ouders en leerkrachten. Geweld en gebulder kunnen nooit in het voordeel zijn van het onderwijs en het kind zelf.
Bekijk hier de video:
[quads id=1]

Er worden bloemen op de lijkwagen gegooid, terwijl kinderen ballonnen oplaten voor hun juf, Lucil Wills-Engelhart. (Foto’s: René Gompers)

Gerelateerde berichten:
Video – Kinderen maken tragisch ongeval leerkracht van dichtbij mee
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.