Video – Nieuwe trend: Strippers op je beri (buitenland)

chinese beri

Bij een beri denk je aan cake, koffie, bloemen en muziek, maar in China hebben denken ze aan iets heel anders: strippers.
[quads id=1]

Dames ingehuurd om de mensen te vermaken

Steeds vaker worden dames ingehuurd om rouwende mensen te ‘vermaken’. Het komt zo vaak voor, dat de Chinese overheid er een strijd tegen begonnen is.

Veel mensen op je beri brengt geluk

Het Chinese ministerie van cultuur is het zat, en heeft besloten een speciale hotline in te stellen tegen strippers op begrafenissen. Het klinkt te bizar voor woorden, maar volgens de Engelse krant The Times doen mensen het om de vruchtbaarheid en de voortplanting te ‘vieren’. Ook zou het geluk brengen om veel mensen op een begrafenis te hebben.
[quads id=1]

Traditie mag niet  meer

Sinds 2015 is het al verboden om strippers in te huren voor begrafenissen, en er zijn zelfs al mensen voor opgepakt. Toch blijft het iets wat regelmatig gebeurt, vooral op het platteland. Het is daar al langer een traditie om artiesten in te huren voor begrafenissen, zoals operazangers.

‘Ongepast gedrag’

Maar de laatste jaren is dat langzaam verandert in strippers, tot grote irritatie van de Chinese overheid. Daarom bieden ze zelfs geld aan mensen die melding maken van ‘ongepast gedrag op een begrafenis’.

Bekijk hier de video’s:

En zo worden sommige Taiwanese hoogwaardigheidsbekleders begraven:

Iets voor Suriname?
Foto van National Geographic Channel

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.