Moeder doet aangifte bij de politie tegen mishandeling zoon door leerkracht

crèche Suriname

De Inspectie Basisonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is nog bezig met het onderzoek op OS Geyersvlijt 1 over een geval van mishandeling dat zich drie weken terug daar zou hebben voorgedaan.
[quads id=1]

De leerkracht wil anoniem blijven

De betrokken leerkracht wil niet in de pers treden en zegt dat ze de zaak achter zich heeft gelaten. Een leerling zou drie weken geleden door zijn klassejuf zijn geslagen, omdat hij tijdens het spelen tegen haar auto was aangekomen.

Volgens onderdirecteur Muriël Hoepel van het ministerie wordt het onderzoek bemoeilijkt, omdat de verklaringen van de klassejuf, leerkrachten en medeleerlingen tegenstrijdig zijn.

Sommige leerlingen zeggen dat er wel is geslagen

De klassejuf, collega’s en een deel van de leerlingen beweren dat er niet is geslagen, terwijl de moeder en haar zoon en overige leerlingen het tegendeel beweren.
[quads id=1]
Hoepel zegt dat het moeilijk wordt om op een klacht met tegenstrijdige verklaringen in te gaan, maar de leerling volhardt dat hij is geslagen. Er is overigens geen letsel bij hem ontdekt. De inspectie heeft ook gesproken met de moeder die de juffrouw heeft aangevallen.

Moeder deed aangifte tegen leerkracht

De moeder deed aangifte van mishandeling bij de politie. De klassejuf zou de jongen met een aanwijsstok hebben geslagen.
[quads id=1]

schoolkind slaan
Voorbeeld foto

“We kijken naar andere mogelijkheden om dit onderzoek af te ronden en kunnen nog geen definitieve uitspraak doen”, zegt Hoepel.

Auto’s van leerkrachten niet meer op het schoolplein

Uit voorzorg heeft het ministerie bepaald dat de auto’s van de leerkrachten niet meer op het schoolterrein geparkeerd mogen worden, maar op een leegstaand terrein naast de school. Hierdoor hebben de kinderen voldoende ruimte om op het schoolplein te spelen.

Gerelateerde verhalen:
Moeder mishandelt schooljuf
Video – Leerkracht mishandelt kinderen omdat ze laat zijn (buitenland)

Bron: DWT**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.