Video – ‘Suriname en Grenada krijgen stemrecht bij VN weer terug’

Suriname Bouterse

Suriname en Grenada hebben hun stemrecht weer terug in de vergadering van de Verenigde Naties. De twee landen raakten dat stemrecht, samen met zes andere, half februari kwijt wegens achterstallige betalingen.
[quads id=1]

Schriftelijk bevestigd dat het betaald is

VN-secretaris-generaal Guterres heeft het land schriftelijk bevestigd dat er – althans gedeeltelijk – is betaald, melden Surinaamse media.

Suriname kiesrecht VN
Foto Algemeen dagblad
Drie jaar grote problemen

De Surinaamse regering heeft al ongeveer drie jaar grote problemen om alle eindjes aan elkaar te knopen. De oorzaak van de financiële crisis zijn lage olie- en goudprijzen en financieel wanbeheer van de regering. Om weer te mogen stemmen moest er een flink deel van de achterstallige contributie worden voldaan.
[quads id=1]

Meerdere landen zijn hun recht kwijt

Ook Venezuela, de Centraal Afrikaanse Republiek, Dominica, Libië, Jemen en Equatoriaal-Guinee raakten hun stemrecht kwijt.

Wat beteket de VN eigenlijk? En waarom zijn ze zo machtig? Bekijk hier de video:

Bekijk hier het nieuws over Suriname in de Surinaamse media:

Foto AD
Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.