Dankzij Telesur kan Tapoeripa nu televisie kijken, bellen. Ook appen?

Facebook telefoon

Mobiel bellen en ontvangst van digitale televisie signalen zijn nu ook mogelijk in het inheemse dorp Tapoeripa aan de linkeroever van de Nickerierivier.
[quads id=1]

Telesur is trots

Telesur zegt trots te zijn op deze bijdrage die is geleverd aan de ontwikkeling van communicatie en kennis te Tapoeripa.

In 2014 is Telesur gestart met het ‘Digitaal TV’ project. In het kader van ‘Ontsluiting Binnenland’, heeft Telesur in het zuidoosten zijn gebied voor mobiele communicatie kunnen vergroten.

Inmiddels voorzien van digitale zenders

Hierdoor is mobiel bellen van en naar deze gebieden en ontvangst van digitale televisiesignalen van ATV en STVS nu ook mogelijk is. In samenwerking met STVS en ATV zijn gebieden in het kustgebied en delen van het binnenland inmiddels voorzien van digitale TV zenders, meldt het bedrijf.
[quads id=1]

Mobiel bellen via Telesur

Tapoeripa is er een mast met een hoogte van 45 meter in bedrijf gesteld. Met behulp van deze mast, waarvan de signalen afkomstig zijn uit Coronie via Donderskamp, is mobiel bellen en de ontvangst van digitale televisie signalen mogelijk in dit dorp. Het dorp dat ongeveer 90 jaar oud is en telt 75 inwoners.

appen binnenland
foto van Africa Review
Zo blijven ze in contact met familie

Door het plaatsen van deze mast is het mogelijk gemaakt voor de dorp bewoners om actuele informatie te verkrijgen via de televisie, waarbij zij op de hoogte zijn van de gebeurtenissen in de wereld.

Ook is het belangrijk voor de bewoners om in contact te blijven met hun familieleden elders.
[quads id=1]
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.