Engelse drugs verdachte heeft het moeilijk in Surinaamse gevangenis

drugs politie

De 21-jarige Shanon C. beschrijft de afgelopen maanden in voorarrest als ‘een verschrikkelijke periode’.
[quads id=1]

Drugs geprobeerd het land uit te smokkelen

Als het aan haar lag, zou ze liever gisteren dan vandaag naar Engeland teruggaan. Ze zit vanaf 12 maart 2017 vast omdat ze ongeveer tien kg cocaïne het land probeerde uit te smokkelen via de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

De drugs zou als poedermelk worden uitgevoerd. Shanon C. stond maandag terecht op een vervolgzitting. De verdachte en haar advocaat hadden wel de ruimte iets te zeggen. Met kinderlijke stem vertelde ze in haar laatste woord hoe vreselijk ze de voorbije periode heeft ervaren.
[quads id=1]

Iemand op Facebook ontmoet

De jonge vrouw, woonachtig in Engeland, verklaarde dat ze via Facebook in contact is gekomen met Patrick M. Die zou haar geïnteresseerd hebben een trip te maken naar Guyana, waar haar ouders oorspronkelijk vandaan komen. Toen ze daar was wist Patrick haar op de één of andere manier over te halen naar Suriname te komen. De twee hadden geen liefdesrelatie.

drugs politie

Organisatie heeft haar drugs gegeven

Volgens haar verklaring is ze via hem in Suriname in contact gekomen met de organisatie, die haar de drugs heeft gegeven. Ze werd bedreigd om het spul het land uit te smokkelen. Patrick blijft echter volhouden dat hij slechts als taxichauffeur diende en niets te maken heeft met deze zaak.

Ze is bedreigd

Advocaat John Ferdinand, vroeg ontslag van alle rechtsvervolgingen voor zijn cliënt, omdat zij gedwongen zou zijn de drugs te smokkelen. Ze is zelfs in haar cel telefonisch bedreigd. Het mobieltje dat ze bij zich had heeft ze via een politieman gekregen. “Haar paspoort is afgepakt en was in handen van mensen, die instaat zijn een authentiek stempel erin te laten plaatsen”, legde de advocaat uit aan de rechter.
[quads id=1]

19 maart hoort ze meer

Hij stelt dat er door invloedrijke personen, buiten Shanon om is gecommuniceerd. Ferdinand vindt het daarom vreemd en pijnlijk, dat het Openbaar Ministerie, haar verklaringen lichtzinnig noemt. Het feit dat een andere verdachte door haar aanwijzingen is aangehouden, is volgens de raadsman reden genoeg, om te zien dat ze niet uit zichzelf heeft gehandeld. De zaak is uitgesteld naar 19 maart.

Eerdere berichten:
Redactie: 21-jarige Engelse meid gepakt met drugs

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar
[email protected] en wij publiceren het GRATIS.