Anoniem – Ik heb eindelijk een baby maar mijn moeder is teleurgesteld in mij

baby Paramaribo

Beste lezers, ik heet Evelien ik ben een jonge dame van 29 en ik ben moeder van een dochter van 6 maanden. Het is namelijk zo dat ik al 9 jaren getrouwd ben met Bryan.
[quads id=1]

We wilden altijd al een baby

We hebben beide christelijke opvoeding gehad. Bryan en ik bezochten van kleins af dezelfde gemeente. Wij hadden beiden een kinderwens en toen wij 4 jaren getrouwd waren, ontdekten artsen dat ik geen kinderen zou krijgen. En natuurlijk met veel stress en al hebben we dit voorgelegd aan onze voorganger.

Er werd toen voor ons gevast en ze namen ons altijd mee in gebed. De jaren gingen voorbij maar er kwam geen verandering. Onze ouders die bleven maar zeggen dat we moeten geloven, wat wij ook deden. De jaren gingen voorbij en ik werd maar niet zwanger.
[quads id=1]

Oso dresie wilde mijn moeder niet

Een vriendin van mij vertelde mij dat ze een vrouw kent die een oso dresie daarvoor maakt en als ik wilde zou ze me bij haar brengen. Ze kent mensen die in de zelfde situatie waren en hulp hebben gevonden. Zonder te aarzelen, heb ik der gezegd dat ik wel wil. Thuis aangekomen heb ik het besproken met Bryan en in de eerste instantie wilde hij niet. Dit omdat wij gelovigen zijn. Maar na lang gediscussieerd te hebben erover hebben we toch besloten het te doen.

Een schande voor de familie

Wij hebben het beiden aan onze ouders verteld. Bryan zijn moeder zei dat wij moesten doen wat wij wilden, maar mijn moeder zei dat wij het niet moesten doen, want als men er achter zou komen zou het een schande zijn voor de familie. Dit omdat wij gelovigen zijn. Stom vond ik het!!!!.

7 maanden later was ik zwanger

Dat heel ding was een grote ruzie aan het creëren tussen mijn moeder en ik. Ik heb toen besloten om voor mijn moeder te liegen dat ik ermee zal stoppen. Bryan en ik hebben besloten om het middel stiekem te gebruiken (trouwens het was mijn idee). Zo gezegd. Zo gedaan. En precies na 7 maanden dat wij het middel gebruikt hebben ben ik zwanger geraakt. Ik bleef maar twijfelen en leek alsof het een droom was maar goed.
[quads id=1]
Ik heb het mijn moeder pas verteld toen ik al 3 maanden was. En natuurlijk was een ieder naast ons heel erg blij voor ons. Mijn moeder vond toen dat ik een getuigenis moest delen in de kerk omdat ze zoveel voor ons hebben gebeden etc. Ik heb toen geweigerd er was weer een djoegoe djoegoe tussen mijn moeder en ik.

Ik wilde rust

Ik begon toen de kerk minder te bezoeken en had ook minder contact met mijn moeder omdat ik mijn zwangerschap in alle rust wil doorbrengen en ervan wil genieten. Nu zijn de maanden voorbij gegaan en ik ben bevallen van een pracht van een kind. Mijn dochter heeft een bijzondere naam gekregen. Toen mijn dochter 5 maanden was heb ik mijn moeder gezegd dat wij dat middel hadden gebruikt en zodoende zwanger geraakt zijn.

Mijn moeder heeft mij uitgescholden

Mijn moeder is zo tekeer gegaan dat ze dezelfde avond weg is gegaan. Ze was sedert mijn bevalling bij ons in huis gekomen om te helpen. Ze heeft mij uitgescholden dat ik der alleen maar schande geef, hoe ik zoiets kon doen etc. Ze is nu van plan in de kerk te gaan zeggen wat wij allemaal gedaan hebben. Natuurlijk wil ik dat niet. Ik wil niet dat iedereen dit weet. Ik vond wel dat mijn moeder het moest weten, omdat ze mijn moeder is.

een baby

Ik wil jullie dit vragen

Mijn vragen nu aan jullie. Ben ik fout geweest hoe ik het middel heb gebruikt, terwijl ik een gelovige ben? Want het was voor een goed doel en niet om mensen kwaad te doen. Moest ik mijn moeder liever helemaal niets zeggen en het gewoon voor me zelf houden? Ik wilde haar gewoon overtuigen dat (ik vind) dat ze niet alles letterlijk moet zien als hoe het geschreven is in de bijbel. Ik vind dat ze moet proberen te interpreteren. Ze moet weten dat er ook verschillende wegen zijn naar succes.
[quads id=1]
Maar ik ben toch verdrietig en erg onzeker geworden. Mensen, zeggen jullie mij: Ben ik fout geweest. Ik wil helemaal geen ruzie met mijn moeder maar dit heeft gezorgd dat wij beide eigenlijk afstand van elkaar hebben genomen. Gewoon omdat wij van mening verschillen. Ik zou heel graag uw mening en advies willen krijgen hierover. Dank jullie wel.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.