Video – Update De 4 jarige Rodelsia Landveld heeft een hersentumor

1 voor 12

Update:

Hoe gaat het nu met de kleine flinke meid?
Intussen zijn er heel wat middelen ingezameld waardoor het meisje kon beginnen met de eerste fase van de medische ingrepen. Bekijk hieronder de video ervan:
[quads id=1]


[quads id=1]
Stichting 1 voor 12 heeft eerder deze week kennis genomen van een kleuter die ernstig ziek is. Het meisje, Rodelsia Landveld, is nu al enige tijd opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Rodelsia heeft een hersentumor

Na langdurig last te hebben gehad van hoofdpijn, hebben haar ouders een arts geconsulteerd. De vader van het meisje, Hein Landveld, geeft aan dat er na een scan is geconstateerd dat zijn dochter een hersentumor heeft. De familie kan de hoog opgelopen medische kosten niet zelf betalen. De school die de peuter bezoekt, Thaborschool in Pontbuiten onder leiding van mevrouw Palmburg, heeft een eigen actieplan in elkaar gezet om fondsen te vergaren en heeft daarnaast de hulp van Stichting 1 voor 12 ingeroepen.
[quads id=1]

De kosten zijn te hoog

De kosten voor de operatie is ruim gesteld op SRD 30.000, terwijl de ligkosten nog niet in beeld zijn gebracht. De inzamelingsactie van de school heeft tot nog toe een bedrag van SRD 500 opgeleverd. De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) komt in dit geval slechts in met een bedrag van SRD 5000.
De vader vertelt dat er al een planning was gemaakt voor de operatie, echter heeft de dokter aangegeven dat het meisje niet stabiel genoeg is, waardoor de operatie niet eerder gedaan kon worden. Het meisje ligt nu ter versterking in het ziekenhuis.

Specialist probeert de familie tegemoet te komen

Stichting 1 voor 12 doet niet alleen een beroep op de regering en de samenleving, maar op verzoek van de voorzitter bekijkt de specialist, dokter Kort, die belast is met de operatie van het meisje de mogelijkheid in hoeverre hij de familie tegemoet kan komen. Ook de schoolleider van de Thaborschool, die nooit eerder zo een dergelijk geval op de school heeft meegemaakt, zegt meer mogelijkheden te bekijken om meer financiële steun te vergaren. De school beschikt niet over een eigen kas, waaruit ze direct een bijdrage kunnen doen. Palmburg vertelt dat de bijdrage die zij kunnen leveren van de inzamelingsactie moet komen.
[quads id=1]

Vismale vraagt de regering en de gemeenschap om hulp

Vismale vraagt de regering en de gemeenschap een helpende hand te bieden, gezien het over een jong kind gaat. Ook de vader laat via stichting 1 voor 12 weten dat hij afhankelijk is van steun van de samenleving, hij hoopt dat hij het geld rond krijgt uit donaties, zodat zijn dochter geopereerd kan worden en verder kan in het leven en zo ook haar onderwijs proces kan voortzetten.

Donaties kunnen gegeven worden aan de directie

Ouders die een kind hebben op de Thaborschool en die een donatie willen doen voor de operatie van het 4-jarig meisje, mogen zich daarvoor wenden aan de directie van de school. Andere burgers die een donatie wensen te doen mogen zich richten tot de Stichting 1 voor 12.

Bekijk hier de video:
[quads id=1]

Wilt u het project van Rodelsia Landveld ondersteunen, dan kunt u dat op ons kantoor (Stichting 1 voor 12) aan de Sprangweg #8 te Saron.
Op onze NL88 INGB REK. 0006983406
S.P.S.B. REK. SRD # 315.214.010
REK. EURO # 315. 214.040
FINABANK REK. SRD # 197.90. 53

Voor meer info. 402362/ 08671288

Stichting 1 voor 12 bedankt u alvast voor uw donatie.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar
[email protected] en wij publiceren het GRATIS.