Meer over de moord op manager Marjorie Willims in KFC Paramaribo

moord KFC Paramaribo

Bij de verdere behandeling van de strafzaak tegen twee personen voor de dood van KFC-manager Marjorie Willems is donderdag duidelijkheid gekomen rond een dreigbrief die eerder ter sprake was gekomen.
[quads id=1]

2 verdachten voor de KFC moord

Die was door Shaquille B. geschreven en gericht aan zijn medeverdachte in de moordzaak, Chawilla R.

De brief was door Shaquille B. meegegeven aan M. en uiteindelijk bezorgd door N. Een bijzonder moment tijdens de rechtszitting was ook dat de vrouwelijke verdachte haar gezicht bedekte terwijl de gruwelijke beelden van de moord op Willems werden vertoond.

Ze praat niet

M. vertelde dit donderdag als getuige aan rechter Siegline Wijnhard. Net als voorgaande keren heeft verdachte Chawilla R. donderdag ook gebruik gemaakt van haar zwijgrecht. Tegen deze achtergrond is ze niet ingegaan op de verklaringen van de getuige.
[quads id=1]

Ze reageerde wel op 1 vraag

Ze reageerde wel op een vraag waarbij de rechter haar na het vertonen van beeldmateriaal vroeg of zij het was die enkele uren na de moord op 6 juli in het KFC-filiaal aan de Wilhelminastraat slippers kocht. Ze trok die aan in plaats van schoenen die ze tot dat moment aan had. De verdachte bevestigde dat zij op die beelden te zien was.

Ze durfde niet te kijken

Op de vraag of zij te zien is op de beelden waarbij Marjorie Willems om het leven gebracht werd wenste zij geen antwoord te geven. Op de beelden die Chawilla niet durfde te bekijken, is te zien hoe de dader -vermoedelijk zijzelf-, het slachtoffer tientallen keren met een verstelbare sleutel op het hoofd en lichaam slaat in de opslagruimte van het fastfoodrestaurant.

Moord KFC
De vermoorde Marjorie Willims. foto binnengekomen via Facebook
Ingeslagen op haar schedel

Het slachtoffer verzette zich meer dan tien minuten en werd op verschillende momenten vermoedelijk ondervraagd door de verdachte terwijl zij badend in bloed slagen incasseerde. Op een gegeven moment ging de dader uit de ruimte en kwam terug met een hamer, waarmee er werd ingeslagen op de schedel van het slachtoffer. Zij bewoog daarna niet meer.
[quads id=1]

Verklaring van de politie

De dader begaf zich naar de brandkast die in dezelfde ruimte was als het lichaam van het slachtoffer. Na enkele pogingen om de brandkast open te krijgen verliet de dader het gebouw. Twee politiemannen die aanhoudingen hebben verricht in de zaak hebben de rechter vrijdag tijdens hun getuigenis verteld dat alle bewijs in de zaak erop wijzen dat het geval op een mislukte beroving zou lijken.

Geld uit de brandkast te halen

Shaquille B. heeft verklaard dat hij naar Chawilla R. reed na de moord om te vragen naar geld uit de brandkast. Zij hadden telefonisch contact. Toen zij hem vertelde dat zij het geld niet had, vertrok hij en liet haar in de buurt van het restaurant achter. “Hun plan was om het geld uit de brandkast te halen.

Ze vertellen beiden hetzelfde

Zij hadden verklaard maanden vooraf plannen te hebben beraamd om Marjorie te beroven”, vertelde een van de agenten. Chawilla R. en Shaquille B. hadden bij hun aanhouding hetzelfde verhaal verteld.

Gerelateerde berichten:
KFC moordverdachte Chawilla R. is bang voor andere verdachte, Shaquille B.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar
[email protected] en wij publiceren het GRATIS.