65-jarige krijgt 18 jaar cel voor moord op 37-jarige Jurmen

Het zal je maar gebeuren: op je 65ste jaar veroordeeld worden tot achttien jaar gevangenisstraf. Hoe overleef je dat?
[quads id=1]

18 jaar voor moord

De 65-jarige Jules A. kan er van meepraten. Hij kreeg deze straf donderdag opgelegd door kantonrechter Siegline Wijnhard, nadat officier van justitie Claudia Bruinings twintig jaar had gevorderd.

Als hij door goed gedrag na tweederde van zijn straf te hebben uitgezeten voorwaardelijk vrijkomt zal hij 77 zijn. Jules A. is veroordeeld voor het doden van de 37-jarige Jurmen P. tijdens een roofoverval.

Mede moord verdachten kregen lichtere straffen

Twee medeverdachten kregen lichtere straffen, maar toch wel meer dan geëist. Zij gaven de hoofdverdachte informatie over Jurmen P. Martinus H. kreeg vier jaar na een eis van twee jaar en zes maanden en Azam K. werd veroordeeld tot acht jaar. De eis was vijf jaar. In alle drie gevallen zal de voorarresttijd van de straf worden afgetrokken.
[quads id=1]

Binnengekomen via Facebook
Emotionele familie van het slachtoffer

Familieleden van het slachtoffer werd op een gegeven moment door de rechter gevraagd de rechtszaal te verlaten vanwege de opgelopen spanningen. Een vrouwelijk familielid dreigde de hoofdverdachte alsnog te doden als zij hem tegen zou komen na zijn vrijlating. Gedurende de hele zaak was de familie van het slachtoffer onrustig.
[quads id=1]

Terecht voor roofmoord

De mannen stonden terecht voor roofmoord, vorig jaar. De hoofdverdachte Jules A. wilde het slachtoffer beroven en had daarvoor hulp van de twee mede verdachten ingeroepen. Zijn plan verliep niet zoals hij had gewild. Het slachtoffer verzette zich en werd dodelijk geraakt in de borststreek. Kort daarna overleed hij aan de verwondingen. De verdachten hebben verklaard dat zij niet de bedoeling hadden te doden.

Gerelateerde berichten:
36-jarige Jurmen Pramy overleden na gewelddadige beroving

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar
info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.